Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Meryl Streep va primi un Palme d'Or onorific, în cadrul festivalului de la Cannes de anul acesta

Celebra actriță Meryl Streep, în vârstă de 74 de ani, va fi distinsă cu un trofeu Palme d'Or onorific în cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes. Evenimentul va avea loc pe data de 14 mai.

Meryl Streep, record de 21 de nominalizări la Oscar

Meryl Streep, o adevărată legendă în industria cinematografică de la Hollywood, este cea care deține un record impresionant de 21 de nominalizări la premiile Oscar. A devenit celebră o dată cu interpretările sale remarcabile în filme care au devenit ulterior opere de cult, precum "Kramer contra Kramer" (1979), "Alegerea Sophiei" (1982), "Podurile din Madison County" (1995) și "Diavolul se îmbracă de la Prada" (2006).

Până în prezent, Streep a apărut doar o singură dată la Festivalul de la Cannes, acum 35 de ani, când a participat la lansarea filmului "Un țipăt în noapte" (1988), pentru care a câștigat premiul pentru cea mai bună interpretare feminină.

La Cannes, faimoasa actriță americană se va reuni cu președinta juriului din acest an, regizoarea Greta Gerwig, cu care a colaborat la filmul "Little Women" (2019), adaptare cinematografică a romanului omonim scris de Louisa May Alcott.

Alte două personalități, premiate la Cannes

În acest an la Cannes, alte două personalități importante din industria cinematografică vor primi trofee Palme d'Or onorifice: cineastul american George Lucas, cunoscut ca creatorul francizei "Star Wars", și, în mod colectiv, studioul Ghibli al maestrului animației japoneze, Hayao Miyazaki.

Ediția a 77-a a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 14-25 mai.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE