Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cătălin Cîrstoiu, prima reacție după ce coaliția l-a retras: ”Am fost supus unor atacuri cu miză multiplă. A fost decizia lor”

Cătălin Cîrstoiu a avut prima reacție după ce coaliția PSD-PNL l-a retras din postura de candidat comun pentru Primăria Capitalei.

Medicul a susținut că în toată această perioadă a fost supus unor atacuri care ar fi avut o miză multiplă

”În ultima lună am muncit pentru un proiect matur de administrare a capitalei. Împreună cu echipa mea de zi cu zi. Am vrut să îmi pun la dispoziția oamenilor calitățile manageriale pe care le am. Am crezut că este posibil să mă implic din exteriorul politicii și să încerc să schimb lucrurile.

Am fost supus unor atacuri care au ca miză multiplele probleme nerezolvate ale sistemului medical, din care fac și eu parte. Poate este momentul pentru o discuție aprofundată despre aceste probleme.”, a declarat Cătălin Cîrstoiu, pe pagina personală de Facebook.

Acesta a adăugat că nu a fost o decizie de comun acord și că a fost alegerea liderilor politici, iar el nu ar fi renunțat la luptă niciodată.

”Medicii salvează vieți, oriunde lucrează.Nu am luat decizia de face un pas înapoi pentru că un medic nu abandonează niciodată. În fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici. Ei au puterea de a face ceva sau nu pentru București.Mi-aș dori ca toți politicienii care sunt acuzați de presă să explice public, dacă sunt vinovați sau nu, așa cum am făcut eu.

Eu afirm încă o dată: nu sunt incompatibil. Pacienții își aleg unde se tratează. Nu eu. Am o carieră în spate, am mii de oameni făcuți bine. Tratați.Eu le mulțumesc Bucureștenilor care mă apreciază.”, a conchis acesta.

Calendarul alegerilor din România în 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Calendarul alegerilor din România în 2024 a fost stabilit de coaliția PSD-PNL.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE