Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Grupul kpop BTS și Joe Biden se vor întâlni la Casa Albă

Membrii trupei BTS, senzația kpop a momentului, se vor întâlni cu președintele american Joe Biden, pe 31 mai, potrivit unui comunicat dat de Casa Albă, postat de artiști pe social media.

Aceștia vor discuta despre incidentele tot mai mari de ură și comportament anti-asiatic. Se întâlnesc și pentru a celebra luna patrimoniului AANHPI (Asian American and Native Hawaiian/Pacific Islander).

”Președintele Biden și BTS vor discuta, de asemenea, despre importanța diversității și a incluziunii și a platformei BTS în calitate de tineri ambasadori care răspândesc un mesaj de speranță și pozitivitate în întreaga lume”, se arată în comunicat.

Biden, precizează Casa Albă, ”a vorbit anterior despre angajamentul său de a combate valul de infracțiuni motivate de ură împotriva populației asiatice”.

Acest anunț apare în contextul în care Joe Biden și-a încheiat recent vizita în Asia, care a inclus și o oprire de trei zile în Seul, capitala Coreei de Sud.

Artiștii știu ce îmseamnă discriminarea

Au fost nominalizați la Grammy de două ori și, în prezent, sunt cei mai premiați artiști din istoria Premiilor Muzicale Billboard, cu 12 victorii, potrivit Chart Data. Deși sunt cunoscuți și iubiți de fani de pe tot globul, membrii BTS s-au confruntat cu momente de discriminare și comportament anti-asiatic.

Anul trecut au avut loc mai multe infracțiuni motivate de ură împotriva persoanelor de origine asiatică din SUA. Printre acestea, o serie de împușcături în trei centre spa din Atlanta.

Acest context a motivat membrii trupei să împărtășească propriile lor experiențe.

”Ne amintim momentele în care ne-am confruntat cu discriminarea ca asiatici. Am îndurat înjurături fără motiv și am fost batjocoriți pentru felul în care arătăm. Am fost chiar întrebați de ce asiaticii vorbesc în engleză”, a spus trupa într-o declarație redistribuită de peste 1 milion de ori pe Twitter.

Aceștia au continuat: ”Nu putem exprima în cuvinte durerea de a deveni subiectul urii și al violenței pentru un astfel de motiv”.

Reacțiile din social media

Liderul grupului sud-coreean, Kim Namjoon, a pus la story, pe pagina sa personală de Instagram, comunicatul de presă dat de Casa Albă.

În urma anunțului, ARMY, numele oficial al fanilor, au luat cu asalt rețelele de socializare.

”BTS SOUTH KOREA'S PRIDE” a fost în trending pe Twitter, cu 24.7K tweets în doar câteva ore de la postarea anunțului.

Pe contul oficial Spotify a apărut tweetul: ”Este oficial: președintele nostru RM (n.r. numele de scenă al lui Kim Namjoon) se întâlnește cu președintele Biden săptămâna viitoare”. ARMY i-au oferit, mai în glumă, mai în serios, acest statut de ”președinte” liderului din BTS.

Pe TikTok, #btsbiden are peste 7000 de vizualizări. Fanii au încărcat clipuri pe platformă, cu explicații sau reacții, pentru a da vestea mai departe.

Kim Namjoon a postat un mesaj și pe Weverse, platforma oficială unde fanii și artiștii pot interacționa. În el nu menționează de viitoarea întâlnire cu președintele Biden, însă pomenește de o plecare în Statele Unite ale Americii.

BTS, colaborare cu UNICEF

Nu este pentru prima dată când trupa sud-coreeană investește timp și resurse cu scopul de a răspândi un mesaj pozitiv sau de a atrage atenția asupra unei probleme.

BTS și casa sa de discuri, BIGHIT MUSIC, și-au unit forțele cu UNICEF în toamna anului 2017. Obiectivul colectiv: stoparea violenței, abuzului și bullyingului și promovarea stimei de sine printre copii și tineri, la nivel global.

La începutul anului 2021, BTS și casa sa de discuri și-au reînnoit angajamentul față de campania LOVE MYSELF, potrivit UNICEF.

Au oferit peste 1 milion de dolari către UNICEF, precum și venituri din vânzarea mărfurilor LOVE MYSELF și o parte din vânzările de albume LOVE YOURSELF.

”Sperăm că mesajul LOVE MYSELF poate continua să servească la revigorarea vieții tuturor”, a adăugat BTS la acea vreme.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE