Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Belarus va simula atacuri nucleare. Lukashenko: "Niciodată nu ne-am apropiat atât de mult de un război nuclear"

Belarus va face exerciții militare în cadrul cărora vor fi simulate atacuri cu rachete nucleare. Vestea vine după ce Rusia a anunțat că, la ordinul președintelui Vladimir Putin, va desfășura ample exerciții cu arme de distrugere în masă.

Belarus va simula atacuri cu rachete nucleare

Belarus nu are capacități de producere a armelor nucleare, însă anul trecut a primit mai multe rachete din Federația Rusă. Liderul de la Minsk, Aleksander Lukashenko, la fel ca și omologul său de la Kremlin, a declarat că aceste exerciții sunt un răspuns la acțiunile agresive ale Occidentului.

Moscova este nemulțumită, în special, pentru că Statele Unite ale Americii și țările europene au sporit livrările de rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina, pentru a o ajuta să facă față invaziei ruse.

Exercițiile nucleare din Belarus și Rusia vor avea loc în apropiere de granițele Ucrainei. Liderul de la Minsk a avertizat că lumea este în pragul unui război nuclear.

Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusiei: "Unitățile de rachete operațional-tactice Iskander și Polonez vor fi dislocate sub acoperire pe pozițiile desemnate și vor exersa lovituri cu rachete pentru a respinge un posibil atac asupra Belarusului. În ultima perioadă, ca niciodată în timpul vieții noastre, niciodată nu ne-am apropiat atât de mult de un război nuclear."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE