Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO. Cer portocaliu în Atena, după ce o furtună de praf saharian a învăluit capitala

Cerul din sudul Greciei a căpătat o nuanță portocalie, marți, din cauza norilor de praf care au traversat Marea Mediterană dinspre Africa de Nord. Aceștia au cuprins Acropolele și alte obiective turistice din Atena.

Vânturile puternice din sud au purtat praful dinspre deșertul Sahara, făcând din capitala grecească un cadru perfect pentru un film SF.

Se preconizează că cerul se va însenina miercuri, pe măsură ce vânturile se vor schimba și vor muta praful, iar temperaturile vor scădea.

Marți, maxima zilnică în unele părți din sudul insulei Creta a depășit 30 de grade Celsius, cu peste 20 de grade mai mult decât ceea ce s-a înregistrat în mare parte din nordul Greciei.

Oamenii au accesat rețelele de socializare pentru a-și exprima surprinderea față de cerul portocaliu care acoperea orașul.

Vânturile puternice din sud din ultimele zile au alimentat, de asemenea, incendiile timpurii neobișnuite din sudul țării.

Serviciul de pompieri a anunțat marți seara că un total de 25 de incendii de vegetație au izbucnit în toată țara în ultimele 24 de ore. Trei persoane au fost arestate pe insula Paros, stațiune balneară de la Marea Egee, suspectate că au declanșat din greșeală un incendiu de mărăciniș luni, a adăugat acesta.

VEZI GALERIA
3 imagini

Nu au fost raportate pagube semnificative sau răniți, iar incendiul a fost stăpânit rapid.

Un alt incendiu care a izbucnit în Creta, în apropierea unei baze navale, a fost pus sub control marți.

Grecia suferă în fiecare vară de incendii de pădure devastatoare și adesea mortale, iar anul trecut țara a înregistrat cel mai mare incendiu de pădure din Uniunea Europeană din ultimele două decenii.

Seceta persistentă, combinată cu temperaturile ridicate din primăvară, a generat temeri legate de o perioadă deosebit de dificilă pentru pompieri în următoarele luni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE