Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski a anunțat contraofensiva Ucrainei. Rușii au bombardat din nou Hersonul

Cel puțin 22 de oameni au fost răniți, printre care și trei copii, în urma unui bombardament al armatei ruse asupra orașului Poltava, din centrul Ucrainei. Mai multe blocuri de apartamente au fost avariate.

Distrugeri majore au fost provocate și infrastructurii energetice, iar zeci de mii de oameni au rămas fără electricitate.

Bombardamente puternice în Herson. Ucrainenii au dat replica în Rostov

Bombardamente puternice au fost și în mai multe localități din regiunile Herson și Donețk. Autoritățile au anunțat că printre victime sunt și civili.

Pe de altă parte, potrivit presei de la Kiev, armata ucraineană a atacat cu drone kamikaze două depozite mari de produse petroliere din regiunea rusească Rostov, în apropierea graniței.

Ministerul rus pentru Situații de Urgență a publicat imagini cu incendiul puternic de la unul dintre depozite. Flăcările s-au extins pe o suprafață de peste 3 mii de metri pătrați, iar la fața locului au fost mobilizați peste 200 de pompieri.

Între timp, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a anunțat că armata ucraineană a început o contraofensivă în regiunea Harkov, acolo unde trupele ruse au ocupat mai multe localități de la graniță. Succesul forțelor ucrainene vine pe fondul accelerării livrărilor de armament și echipamente militare de către țările occidentale.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: "Forțele noastre reușesc treptat să împingă ocupantul din regiunea Harkov. Le mulțumesc soldaților și unităților care își îndeplinesc exact sarcinile stabilite. Și mai ales celor care completează "fondul nostru de schimb" (n.r.: prizonieri) cu soldații ruși."

După ce armata rusă a deschis un nou front în regiunea Harkov, Statele Unite și o serie de țări europene și-au dat acordul ca armata ucraineană să lovească ținte militare de pe teritoriul Rusiei cu rachete de producție occidentală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE