Masca va fi principalul instrument împotriva noului val de COVID-19 aşteptat în Germania în toamnă, potrivit unui plan prezentat miercuri de guvernul de la Berlin, relatează Agerpres.
Purtarea măştii este şi acum obligatorie în Germania în transportul public, în sistemul sanitar şi în centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice.
Conform planului prezentat, masca va fi obligatorie şi în transportul aerian, iar pentru accesul în centrele sanitare şi cele de îngrijire a vârstnicilor va fi obligatoriu şi un test de COVID-19 negativ, cu excepţia persoanelor recent vaccinate sau trecute prin boală cu puţin timp în urmă.
Landurile germane vor putea impune de asemenea purtarea măştii în alte spaţii închise, excepţii fiind prevăzute pentru activităţile sportive, pentru cele culturale şi sectorul HoReCa. Însă persoanele care vor beneficia de aceste excepţii vor fi cele vaccinate anti-COVID-19, care prezintă un test negativ ori au trecut prin boală, deci persoanele care vor prezenta certificatul verde.
Cât despre şcoli, masca va putea fi impusă numai dacă autorităţile regionale estimează că altfel nu pot fi menţinute cursurile cu prezenţă, purtarea ei putând fi stabilită ca obligatorie şi în spaţiile deschise dacă nu poate fi păstrată distanţarea fizică.
Landurile germane vor putea de asemenea să apeleze la testarea obligatorie în şcoli, grădiniţe şi centre pentru refugiaţi.
Germania trece şi în prezent printr-un val de COVID-19, provocat de subvariantele Omicron ale coronavirusului, dar acest val de vară dă semne de atenuare, existând însă temeri că toamna ar putea aduce un alt val de infectări.
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Trafic cu „miere afrodisiacă sau erectilă”, în Franța. Ingrediente din Viagra sunt prezente în acest așa-zis remediu
De obicei, mierea provine din Malaezia, Turcia, Tunisia sau Thailanda, conform agenției vamale franceze. Batoanele ajuns uneori în Franța chiar și prin sistemele de curierat rapid.
Kaja Kallas: „Rusia ar putea ataca Uniunea Europeană în trei ani”. Rușii pot produce în trei luni arme și muniție cât toate statele UE într-un an
Șeful NATO, Mark Rutte, a declarat, în decembrie, că cetățenii europeni vor trebui să facă sacrificii, precum acceptarea reducerii pensiilor sau a diminuărilor din sistemele de sănătate, pentru a aloca cheltuielile mari pentru apărare.
Vicepreședintele Comisiei Europene: Rusia ar putea testa capacitatea UE de a se apăra. Europa trebuie să majoreze rapid bugetele de apărare
Uniunea Europeană ar trebui să se pregătească pentru ce este mai rău și să majoreze rapid cheltuielile de apărare. Declarațiile au fost făcute de vicepreședintele Comisiei Europene.
Navă spion a Rusiei, reperată de Royal Navy în Canalul Mânecii. Reacția ministrului britanic al Apărării
Ministrul britanic al apărării John Healey l-a atenționat miercuri pe președintele rus Vladimir Putin, după ce o „navă-spion rusă” a fost reperată luni în Canalul Mânecii de Royal Navy (forțele navale britanice).
Atac cu cuțitul într-un parc din sudul Germaniei. Doi morți, inclusiv un copil de 2 ani
Două persoane, dintre care un copil de doi ani, au fost ucise miercuri într-un atac cu cuțitul într-un parc din Aschaffenburg, oraș situat în sudul Germaniei, a anunțat poliția locală, care a precizat că a arestat un suspect.
Scenarii pentru livrarea de gaz în Transnistria. Situația rămâne incerta după ce Tiraspolul nu a încheiat acordul cu Moldova
Următoarele 10 zile sunt cruciale pentru a se găsi o soluție la criza energetică din Transnistria, pentru că rezervele de gaze naturale, pentru consumul casnic, se vor termina. Acordul anunțat cu Moldova nu s-a încheiat, ceea ce lasă regiunea tot în mâinile Mosocvei.
Premierul britanic spune că procesul de pace din Orientul Mijlociu „trebuie să conducă” la un stat palestinian
Premierul britanic Keir Starmer i-a transmis marți omologului său israelian Benjamin Netanyahu că procesul de pace care va urma încetării focului în Fâșia Gaza „trebuie să conducă” la crearea unui stat palestinian, a indicat Downing Street.