Vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină, a fost interzisă prin lege.
Acestea au fost interzise în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii.
Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.
Aceste dispozitive nu vor mai fi livrate la easyboxuri
Dispozitivele de fumat nu mai pot fi cumpărate de la automate și nici comandate la easybox sau locker. Iar în cazul în care au fost comandate prin curier, coletul va trebui să aibă tipărit mesajul: „Atenție! Acest pachet conține produse din tutun sau produse care conțin nicotină. A se verifica vârsta clientului!”.
Firmele riscă amenzi de 20.000 de lei dacă încalcă în mod repetat legea și închiderea.
Ce sunt țigările electronice și țigările electronice de unică folosință
Țigara electronică reprezintă un gadget cu baterii prin care se pot inhala doze de nicotină. Țigările electronice cu non-nicotină sub forma de vapori creeaza dependență. Este o alternativă la produsele de fumat ce conțin tutun, cum ar fi țigările, trabucurile sau pipele.
Țigara electronică este concepută sa ofere un gust și senzație fizică similară cu a țigări din tutun, în timp ce nici un fum sau ardere nu sunt implicate în funcționarea acesteia.
Totodată, dacă vorbim despre țigările electronice de unică folosință, acestea nu sunt reumplute sau reîncărcate și ar trebui pur și simplu aruncate când sunt folosite.
Țigara electronică de unică folosință utilizează lichid de nicotină. Cât de mult va dura un astfel de dispozitiv de unică folosință depinde în mare măsură de produs și de obiceiurile de vapat ale fiecărui utilizator.