Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Taking Back August, explorare și renaștere: “Metalcore nu este un gen pe care l-ai cânta în mod obișnuit”

Taking Back August s-a înființat în anul 2020, iar stilul abordat este modern metalcore. Primul EP, “The Devil’s Crown”, a fost lansat în 2021, iar anul acesta trupa se bucură de primul album, “Chrysalis”.

Potrivit solistului trupei, Alex Precup, albumul reprezintă explorarea profundă a tematicilor legate de viață și de moarte: “Albumul Chrysalis este definit de conceptul de viață și de moarte. Chrysalis simbolizează pe cineva care, metaforic vorbind, a fost obturat în crisalidă și este pe cale să iasă la suprafață, să renască. Aceste lucruri încerc să mi le spun în primul rând mie. Muzica noastră ajută pe cine vrea să fie ajutat.”

Colaborarea cu Cătălin Chelemen, vocalistul trupei Coma, pentru piesa Anotimp, adaugă o dimensiune nouă în repertoriul muzical: “Piesa Anotimp, care a fost compusă de George Moței, unul dintre chitariștii trupei Taking Back August, are la bază o poveste de dragoste care trece prin mai multe anotimpuri. Piesa a fost făcută în colaborare cu Cătălin Chelemen, care și-a pus amprenta și pe versuri”, a mai spus Alex Precup.

Ce înseamnă metalcore

Metalcore este un gen muzical care combină elemente de extreme metal și punk hardcore, care a luat naștere la sfârșitul anilor ‘80. Growl-ul este, de asemenea, o tehnică populară în cadrul genului. La începutul anilor 2000, metalcore-ul a început să câștige notorietate.

Mai multe case de discuri independente au semnat cu trupe metalcore, ducând la creșterea popularității unor trupe precum Killswitch Engage, All That Remains, Trivium, As I Lay Dying, Bullet for My Valentine și Parkway Drive: “Metalcore-ul nu este ceva ce ai cânta în mod obișnuit. E o ieșire din zona de confort și tocmai prin prisma faptului că sună mai agresiv, cineva care nu ascultă metal în mod obișnuit, când aude cum sună, ar putea zice că e doar urlet. E un sunet puternic, însă există și emoții.”

Înainte de a explora acest gen muzical, Alex Precup a abordat stilul grunge, iar influențele trupelor Nirvana sau Alice In Chains au jucat un rol semnificativ în formarea sa artistică.

Călătoria muzicală a început datorită pasiunii moștenite de la tatăl său. Alex Precup își amintește cum primele acorduri l-au condus pe drumul muzicii: “Tatăl meu a cântat în tinerețe. În 2009, când eram în clasa a IX-a, bunicul meu a cumpărat o clapă și atunci am început să cânt cover-uri de la anumite trupe de power metal.”

Creativitatea muzicală este adesea influențată de stările emoționale. Transformând momentele de tristețe și melancolie în surse de inspirație profundă, Alex Precup își exprimă emoțiile prin muzică: “Cred că cel mai bun moment în care compun este atunci când sunt trist. Mă complac în starea aceea compunând versuri. Și starea de melancolie mă ajută.”

Cu un puternic mesaj de încurajare, Never give up, Taking Back August își dorește să își inspire ascultătorii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE