Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Taeil părăsește trupa NCT. Cântărețul de K-pop este acuzat de abuzuri sexuale

Cântărețul sud-coreean Taeil a părăsit trupa de K-pop „NCT”, după ce a fost acuzat de comiterea unei infracțiuni de natură sexuală, a anunțat miercuri casa sa de discuri, citată de The Associated Press.

Casa de discuri SM Entertainment a emis un comunicat pe X prin care a anunțat Taeil nu va mai face parte din trupa de băieți NCT, după ce cântărețul a fost „acuzat într-un dosar penal legat de o infracțiune sexuală”. Casa de discuri nu a dat detalii despre infracțiune.

„Am recunoscut gravitatea problemei și am decis că Taeil nu mai poate continua activitățile în cadrul echipei. Am discutat această problemă cu Taeil și s-a decis că el va părăsi grupul”, a precizat casa de discuri.

Reprezentanții SM Entertainment au menționat că Taeil cooperează pe deplin cu polițiștii pe durata anchetei.

Cât de celebră este trupa NCT

Taeil a făcut parte din NCT (Neo Culture Technology), o trupă populară în Coreea de Sud care a debutat în anul 2016. În prezent, formația are peste 24 de membri împărțiți în mai multe subunități, precum NCT 127, NCT Dream și NCT Wish. Taeil făcuse parte din NCT 127.

NCT a devenit cunoscută la nivel internațional, datorită muzicii experimentale, unele melodii incluse în clasamentul Billboard.

Comunicatul SM Entertainment a adunat peste 45,7 milioane de vizualizări în mai puțin de trei ore.

AP precizează că nu a putut verifica în mod independent deschiderea dosarului penal, iar Poliția sud-coreeană a refuzat să comenteze.

K-pop provine din Coreea de Sud și este un mix de pop, R&B și hip-hop, îmbinând în același timp elemente culturale ale țării. A devenit un fenomen global, în special după succesul trupei de băieți BTS la sfârșitul anilor 2010.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE