Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș și președinte al Comisiei de Administrație din Camera Deputaților, a fost votată în cadrul ședinței PSD pentru a prelua Ministerul Muncii, în urma demisiei lui Marius Budăi după dezvăluirile din cazul azilelor groazei, au precizat surse politice pentru Euronews România.
În cadrul aceleiași ședințe, Natalia Intotero a fost votată de PSD pentru a prelua Ministerul Familiei.
În vârstă de 43 de ani, Simona Bucura Oprescu a fost aleasă ca deputat, în urma alegerilor parlamentare din anul 2020. Ea este președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.
Simona Bucura Oprescu se află la al treilea mandat, în condițiile în care a făcut parte din componența Parlamentului și în legislaturile 2016-2020 și 2012-2016, potrivit CV-ului ei, publicat pe site-ul Camerei Deputaților.
De asemenea, ea a fost consilier județean și secretar al Comisiei pentru Învăţământ, Sănătate, Cultură, Culte, Patrimoniu, Sport, Turism, Agrement între anii 2004 și 2008.
Ce studii are Simona Bucura Oprescu
În 2014, Simona Bucura Oprescu a absolvit un program postuniversitar în domeniul securității naționale la Colegiul Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul”.
În perioada 2009-2011, ea a urmat studii de master în domeniul relațiilor internaționale și programelor europene la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”. În cadrul aceleiași instituții, a absolvit un program postuniversitar în domeniul managementului afacerilor interne.
De profesie economist, Simona Bucura Oprescu este absolventă a Facultății de Științe Economice din cadrul Universității de Stat din Craiova.
Potrivit declarației de avere din anul 2020, a încasat, în calitate de deputat, o indemnizație în valoare de 134.328 de lei.
Simona Bucura Oprescu este căsătorită și este mama unui copil. Soțul ei, Mihail-Adrian Oprescu, este angajat al ITM Argeș, obținând venituri din colaborarea cu alte instituții, precum Autoritatea Națională pentru Egalitate de Șanse (ANES), Universitatea Constantin Brâncoveanu sau IM Romania.