Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Surse: PSD vrea propriul candidat la președinție, dar Ciolacu n-ar vrea ”să-și rupă hainele pentru o funcție” - UPDATE

Prinde contur o luptă PSD-PNL pentru funcția de președinte. Marcel Ciolacu a anunțat că partidul va avea un candidat propriu la alegerile prezidențiale. Pe de altă parte, surse politice au declarat pentru Euronews România că, deși este o cutumă ca președintele PSD să candideze, liderul PSD ar fi dat de înțeles că n-ar vrea ”să-și rupă hainele pentru o funcție”.

14/06/2024 , 13:31

Marcel Ciolacu: ”PSD va avea candidat propriu. Am dovedit că suntem cel mai mare partid din România”

PSD va avea propriul candidat la alegerile pentru funcția de președinte, a anunțat Marcel Ciolacu. ”PSD va avea candidat la funcția de președinte al României. Am dovedit că suntem cel mai mare partid din România. Acest lucru am dovedit împreună cu voturile românilor.”, a spus premierul României și liderul PSD.

Cât despre varianta sprijinirii unei candidaturi a lui Mircea Geona, liderul social-democrat a spus: ”Nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment și nici eu personal nu am a avut o discuție de câțiva ani cu Mircea Geoană pentru o astfel de eventualitate. Este normal să am ce să vă răspund la această întrebare. Nu am avut această discuție. Cred că în primul rând trebuie să am o discuție cu Mircea Geoană, nu eu, ci împreună cu colegii mei.”


Știrea inițială:

Social-democrații sunt hotărâți că vor avea propriul candidat pentru Cotroceni și, chiar dacă este o cutumă ca președintele PSD să candideze, Marcel Ciolacu ar fi dat de înțeles că n-ar vrea ”să-și rupă hainele pentru o funcție”, au declarat surse politice pentru Euronews România. De asemenea, PNL vrea să aibă candidatul său la președinție.

Consiliul Politic Naţional al PSD s-a reunit vineri în sala ”Academiei Sâmbăta” a Mănăstirii Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus pentru a analiza rezultatele alegerilor locale şi europarlamentare. Totodată, social-democrații ar fi exclus varianta de a merge la alegerile prezidențiale cu un candidat comun, împreună cu PNL.

”Uitați de candidat comun cu PNL. Nu va fi așa ceva. Cei 10 ani cu Băsescu au fost un dezastru, apoi am avut 10 ani cu Iohannis care a urât PSD și oamenii de stânga. E timpul unui președinte de stânga”, au declarat surse politice pentru Euronews România.

În interiorul PSD există o cutumă ca președintele partidului să fie candidatul pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni. Cu toate acestea, Marcel Ciolacu le-ar fi transmis liderilor social-democrați că n-ar fi dispus ”să-și rupă hainele pentru o funcție”.

Din acest motiv, social-democrații ar urma să aleagă candidatul la prezidențiale la congres, au mai precizat sursele citate.

La rândul său, Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a exclus varianta susținerii lui Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, din poziția de independent la alegerile prezidențiale.

”Părerea mea, părerea multor colegi cu care stau de vorbă, adică nu eu singur spun lucrul ăsta, colegii mei spun, cu toţi spunem lucrul ăsta - PSD va avea candidat la funcţia prezidenţială un membru al PSD. Cutuma partidului a fost ca acest candidat să fie preşedintele partidului", a afirmat Stănescu, înainte de reuniunea Consiliului Politic Naţional al PSD, care are loc la Sâmbăta de Sus, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE