Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA extind sancțiunile la adresa Rusia pentru războiul din Ucraina şi vizează totodată mai multe companii chineze

SUA au anunţat miercuri că impun sancţiuni împotriva a peste 300 de entităţi şi indivizi ce au legătură cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv companii chineze, informează dpa şi AFP.

Anunţul a fost făcut cu o zi înainte ca preşedintele american Joe Biden să se ralieze liderilor din G7 pentru un summit în oraşul italian Bari, în care războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei va fi în centrul atenţiei.

Secretarul de stat american Antony Blinken a spus că sancţiunile vizează "numeroase sectoare esenţiale pentru efortul de război al Rusiei", inclusiv cel energetic, al metalelor şi producţiei miniere.

Beijingul, vizat și el

China a fost vizată pentru sprijinul său adus Moscovei.

"SUA rămân îngrijorate de scara şi amploarea exporturilor din Republica Populară Chineză care aprovizionează baza militaro-industrială a Rusiei", se spune în comunicatul semnat de Blinken.

În acest context, SUA sancţionează companiile chineze care livrează bunuri ce "acoperă goluri critice în ciclul producţiei de apărare al Rusiei", subliniază comunicatul.

Moscova a declarat că va răspunde la aceste măsuri "agresive". "Rusia, ca de fiecare dată în astfel de cazuri, nu va lăsa acţiunile agresive ale SUA fără răspuns", a afirmat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE