Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studenții au votat până la miezul nopții. Două secții din București au fost închise cu scandal

La două dintre secțiile din Capitală urnele s-au închis cu scandal. Este vorba despre secțiile de vot organizate în Regie, care au devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de studenți din toată țara care au vrut să voteze pentru europarlamentare.

Au stat la coadă și două ore

Tinerii au așteptat în medie două ore pentru a putea vota, iar după închiderea oficială a urnelor, la ora 22:00, unul dintre președinții secției le-a închis poarta-n nas invocând legea. În final, toți cei aflați la coadă au reușit să voteze înainte de miezul nopții.

Președinta secției: "Închideți poarta, vă rog!"

Cu câteva minute înainte să se închidă poarta Universității Artifex, alegătorii strânși în curtea instituției i-au cerut unuia dintre președinții secției explicații:

"Cu scuzele de rigoare, când am venit aici s-a anunțat prelungire. La ce este aici și la cât e ceasul acum, vă încadrați. Dar nu închideți poarta de la ora asta!"

Președintele secției are și o explicație pentru aglomerația de la Universtitatea Artifex:

"Sunt numai două secții și sunt toți studenții care sunt flotanți. Unde îl trimit? La Târgu Mureș, la Sighetu Marmației de unde este el? Trebuie să îl primesc. Asta e! Sunt foarte mulți. Vă dau să scrieți dumneavoastră de mână, să spuneți cât durează să preluați datele."

Ștefan Stofor, candidat: "Penibilă și oribilă. Doamna nu cunoaște legea în totalitate. La ora 22:00, într-adevăr, trebuie să se închidă poarta, dar toată lumea care este în curte poate să voteze indiferent de oră. Nu până la 23:59, cum susține."

Studenții nu au făcut cale întoarsă și au așteptat până la miez de noapte pentru a putea vota.

Jurnalist: Crezi că o să apucați să votați?

Student: La cum este aici… Așa sper. Pentru asta am venit.

Jurnalist: Cum vi se pare situația?

Studentă: Jenantă. Adică eu acasă, în Suceava, nu stăteam mai mult de cinci minute să votez. Nu înțeleg de ce sunt cozile astea aici. Am prieteni care stau în față de o oră și nu mi se pare normal.

Peste un million de tineri erau așteptați să iasă la vot pentru prima oară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE