Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Serghei Lavrov: „Distrugerea infrastructurii civile din Ucraina este legată de acțiunile criminale ale regimului de la Kiev”

Rusia acuză Ucraina că folosește oamenii drept scut. Ministrul de Externe Serghei Lavrov susține că armata rusă bombardează zone rezidențiale pentru că acolo este instalat armament ucrainean.

Rusia a fost acuzată în repetate rânduri că bombardează zone rezidențiale. Așa s-a întâmplat și la Dnipro, unde 45 de oameni a murit după ce un bloc a fost lovit de rachete.

Distrugerea infrastructurii civile din Ucraina este legată de acțiunile criminale ale regimului de la Kiev. Timp de mai multe luni, acest regim a desfășurat intenționat arme grele și sisteme de apărare antiaeriană în zone rezidențiale.

-Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei

Lavrov: Amânarea negocierilor îngreunează găsirea unei soluții

Kremlinul acuză în continuare Ucraina că nici nu-și dorește să negocieze pacea. Cu cât mai mult sunt amânate discuțiile, cu atât mai greu va fi găsită o soluție, a atenționat Lavrov.

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei: „Noi am spus în mod repetat, președintele Rusiei, Vladimir Putin a spus și el acest lucru. Noi nu refuzăm negocierile. Cei care nu vor să participe la discuții trebuie să înțeleagă unurmătorul lucru. Cu cât mai mult sunt amânate negocierile, cu atât mai dificilă va fi identificarea unei soluții.”

Potrivit Biroului Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, aproape șapte mii de civili au fost omorâți de la îceputul războiului și maim ult de zece mii au fost răniți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE