Rușii susțin că au încercuit orașul Bahmut și sunt tot mai aproape de a-l cuceri. Pe de altă parte, ucrainenii controlează șoseaua care leagă orașul de restul țării, cea mai importantă rută de aprovizionare a armatei. Soldații se plâng însă că duc lipsă de arme și muniții.
Frontul s-a apropiat tot mai mult de zonele rezidențiale din Bahmut
În ultimele săptămâni, frontul s-a apropiat tot mai mult de zonele rezidențiale din Bahmut. Aproximativ 8.000 de oameni locuiesc încă în orașul în care bombardamentele nu mai încetează. Înainte de război, populația Bahmutului era de aproape zece ori mai mare. Cei care refuză să-și părăsească locuințele trăiesc fără căldură și apă.
Cele mai bune trupe ale armatei ucrainene luptă în estul țării. Kievul acuză Rusia că a atacat infrastructura civilă din Sloviansk, Kramatorsk. Pe lângă asta, soldații ruși se pregătesc de o ofensivă majoră în mai multe direcții, susține Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene.
Ucraina cere tot mai des arme, pentru a face față atacurilor rusești
Pentru a face față atacurilor rusești, Ucraina cere tot mai des arme. Noul președinte al Cehiei, un fost general NATO, susține că Occidentul ar trebui să depună mai multe eforturi pentru a ajuta Ucraina.
Ben Wallace, ministrul Apărării din Marea Britanie: „Este ușor să te cam lași dus de val. Săptămâna trecută am dat tancuri. Ce putem promite în continuare? Sunt lucruri pe care le putem promite în continuare și, și știți, am spus în Camera Comunelor, sunt foarte deschis să examinez tot felul de sisteme, nu doar avioane, pentru a oferi Ucrainei această asistență, dar aceste lucruri nu se întâmplă întotdeauna peste noapte.”
Între timp, ies la iveală tot mai multe scandaluri de corupție din Ucraina. Fostul șef-adjunct al Administrației Militare Regionale Odesa și mai mulți oficiali au fost reținuți pentru că ar fi deturnat fonduri alocate pentru cheltuieli de apărare și ajutoare umanitare. Statul ucrainean ar fi fost păgubit cu 175.000 de euro, susțin procurorii.