Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia acuză Israelul c-ar încălca dreptul internațional prin bombardarea Fâșiei Gaza

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că, prin bombardarea Fâșiei Gaza, Israelul riscă să creeze o catastrofă care ar putea dura zeci de ani, relatează The Guardian.

Șeful diplomației ruse a lansat unele dintre cele mai dure critici la adresa Israelului într-un interviu acordat agenției belaruse de știri Belta.

"În timp ce condamnăm terorismul, nu suntem de acord, în mod categoric, cu faptul că se poate contracara terorismul prin încălcarea normelor dreptului umanitar internațional, inclusiv prin folosirea fără discernământ a forței împotriva unor ținte unde se știe că sunt prezenți civili, inclusiv ostatici.

Dacă Fâșia Gaza este distrusă și două milioane de locuitori sunt expulzați, așa cum propun unii politicieni din Israel și din străinătate, acest lucru va crea o catastrofă timp de zeci, dacă nu sute de ani”, a afirmat ministrul rus de Externe, potrivit sursei citate.

La rândul său, Rusia a fost criticată în termeni duri pentru modul în care a invadat Ucraina, fiind acuzată inclusiv de comiterea de crize de război.

Serghei Lavrov a făcut aceste comentarii, în contextul în care războiul Israel-Hamas durează deja de 22 de zile. Autoritățile sanitare din Fâșia Gaza au anunțat vineri că 7.326 de palestinieni au fost uciși, de la declanșarea bombardamentelor de către Israel.

Ministrul rus de Externe a reiterat că Moscova cere încetarea imediată a focului și susține soluția celor două state.

"Rămânem în legătură cu Israelul, iar ambasadorul nostru este în contact frecvent cu ei. Transmitem semnale cu privire la necesitatea de a căuta o soluție pașnică și de a nu da curs acestei tactici a «pământului pârjolit»”, a concluzionat Lavrov.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE