Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția SUA privind dronele căzute în România: Urmărim îndeaproape ce se întâmplă

SUA urmăresc îndeaproape incidentele de securitate de pe teritoriul României, după ce săptămâna trecută fragmente de drone lansate de Rusia au ajuns pe teritoriul țării noastre.

Un purtător de cuvânt de la Casa Albă a declarat că incidentul subliniează faptul că războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina reprezintă un pericol pentru întreg continentul european.

Kirby: Situația de securitate s-a schimbat

”Din păcate, nu este ceva nou. S-a mai întâmplat în timpul războiului din Ucraina ca fragmente de drone sau rachete să fie prinse în ciocnirile aeriene şi să cadă pe teritoriul unei ţări vecine (cu Ucraina n.r.).

După cum vă puteți imagina, urmărim îndeaproape ce se întâmplă. Suntem în strânsă legătură cu aliații și partenerii noștri.

Dar ce se întâmplă subliniază faptul că războiul declanșat de Putin în Ucraina reprezintă un pericol pentru întregul continent european.

Subliniază faptul că situația de securitate s-a schimbat. Nu se schimbă, nu se va schimba, ci, de fapt, s-a schimbat.

Acesta este un motiv pentru care facem tot ce ne stă în putere pentru a ne asigura că Ucraina se poate apăra.”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE