Arheologii care lucrează printre ruinele orașului antic Pompei au scos la lumină rămășițele unei așa-numite "camere a sclavilor". Aceasta a fost descoperită într-o vilă romană distrusă de erupția Vezuviului de acum aproape 2.000 de ani. Imaginile au fost făcute publice de Ministerul Culturii din Italia.
Un cufăr cu capacul lăsat deschis, un dulap de vase din lemn și o masă cu trei picioare, acoperită de boluri decorative sunt cele mai recente descoperiri ale arheologilor care lucrează în Parcul Arheologic Pompei, una dintre principalele atracții turistice ale Italiei, în apropiere de orașul Napoli. Aceste descoperiri vor îmbogăți cunoștințele despre viața clasei de mijloc din Pompei înainte ca erupția Muntelui Vezuviu să îngroape orașul antic roman sub lavă.
„Aici se vede dulapul cu partea din lemn a ușilor și acestea sunt suporturile pe care trebuie să ni le imaginăm poziționate astfel, pentru a permite deschiderea ușilor dulapului. În interiorul dulapului erau rafturi și ceea ce vedem este raftul care s-a prăbușit când vulcanul a erupt. În interior găsim obiecte de sticlă, precum aceste clondire, dar și din ceramică, precum aceste vaze pe care le descoperim treptat”, spune Gabriel Zuchtriegel, director al parcului arheologic Pompei.
În 2018 arheologii au descoperit o așa-numită „grădină fermecată”, iar în 2021, un proiect de restaurare a Parcului Arheologic Pompei, a prevăzut extinderea cercetărilor arheologice a încăperilor de deasupra primului nivel și a celor de la parter.