Echipaje ale Gărzii de Coastă Constanța caută doi tineri care au intrat marți seară in apă la Costinești si nu au mai iesit. Este o misiune extrem de dificilă având în vedere că echipajele de salvare se confruntă cu o furtună extrem de puternică. Salvamarii spun că este cea mai puternică furtună din Costinești din ultimii 10 ani, iar steagul roșu este arborat. Valurile sunt extrem de puternice, au trei – patru metri și pun în dificultate echipajele de salvare.
Sunt pe mare două echipaje de la Garda de Coastă și două echipaje de la Agenția Națională de Căutare și Salvare a Victimelor Omenești pe Mare. Aceste echipaje caută doi tineri care au intrat în marți seară, în jurul orei 21 în mare și nu au mai ieșit. O turistă care era pe plajă i-a văzut și a spus că acești tineri au dispărut în valuri. Furtuna începuse, așa că este posibil ca acești băieți să fi fost luați de curenți.
Steagul roșu, ignorat de turiști
Sute de salvamari supraveghează, în această vară, plajele din stațiunile de pe litoral. Bine pregătiți și mereu gata să intervină, aceștia au o misiune dificilă, aceea de a-i ține pe turiști departe de pericole, pentru ca vacanța să fie una reușită. Doar la Mamaia, în acest sezon estival, sunt peste 100 de salvamari cu bărci, skijeturi, caiace sau catamarane.
Șeful salvamarilor din sudul litoralului, Vasile Borteș a vorbit la Euronews România despre faptul că steagul roșu reprezintă un pericol real, dar este deseori ignorat de turiști, de aceea, este necesară reînființarea poliției plajelor.
„Pe vremuri a funcționat foarte bine poliția plajelor. Eu cred că ar trebui reînființată. De multe ori tursitul își face singur rău, se aruncă în mare și te uiți la el și nu îți vine să crezi. Am putea trece și la închiderea plajelor atunci când este arborat steagul roșu, dar nu ar fi corect față de turiști pentru că aceștia vor să simtă libertatea totală”.