Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO Lucian Bode, contre cu Cătălin Drulă: „Te-ai obișnuit să faci show și nu e bine”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, și președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, au avut un dialog aprins, la Parlament, despre ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului Rutier.

Președintele interimar al USR a reclamat că proiectul pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă ar urma să fie supus dezbaterii Camerei Deputaţilor, iar în cazul în care va fi aprobat cei care fac curse de maşini prin oraş s-ar putea alege doar cu amendă.

„Dacă sunteţi lider al coaliţiei şi vă opuneţi acestor modificări, nu vă puteţi deroba în spatele parlamentarilor. Ar trebui să spuneţi parlamentarilor PNL că nu trece această lege. Trece sau nu această lege?”, l-a întrebat Drulă pe Bode.

„Guvernul României a aprobat un proiect de ordonanţă. Cine a făcut aceste modificări pentru şmecherii la volan? Evident că nu susţin aceste modificări (din comisii - n.r.). Te-ai obişnuit să faci show şi aici nu e bine. După ce Guvernul vine cu o analiză trei-patru luni de zile, propune o ordonanţă, v-aţi trezit să spuneţi că sunteţi şi voi de acord cu ea. Ce aţi făcut într-un an de zile?”, i-a replicat Lucian Bode lui Cătălin Drulă.

Într-o declarație de presă anterioară, Cătălin Drulă l-a numit pe Lucian Bode „ministrul şmecherie la volan”. Cătălin Drulă a adăugat că reprezentanţii partidelor guvernamentale s-ar pregăti să aprobe o „măcelărire” a Codului Rutier.

De unde a pornit conflictul

Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor au adoptat mai multe amendamente la ordonanţa de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice, eliminând articolul care definea comportamentul agresiv, şi anume slalomul printre maşini, pentru care în prezent se reţine permisul 30 de zile. De asemenea, o altă modificare prevede că şoferii vitezomani, prinşi pe radar cu mai mult de 70 de kilometri peste limita legală de viteză, să poată conduce cu dovadă încă 2 săptămâni după reţinerea permisului.

Raportul comisiilor urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional, precizează Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE