Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jasmine Paolini s-a calificat în finală la Wimbledon. Record istoric în meciul cu Donna Vekic

Italianca Jasmine Paolini (locul 7 WTA) s-a calificat în finala de la Wimbledon, după ce a învins-o pe Donna Vekic (37 WTA), scor 2-6, 6-4, 7-6 (8). Meciul a fost însă un adevărat thriller și a durat două ore și 51 de minute, un nou record pentru o semifinală feminină de la All England Club.

Jasmine Paolini, în finală la Wimbledon

Până acum, recordul era deținut de semifinala din 2009, dintre Serena Williams și Elena Dementieva, care a durat două ore și 48 de minute.

Italianca în vârstă de 28 de ani a pierdut primul set cu 2-6, însă a revenit și le-a câștigat pe următoarele două. Ultimul are o istorie aparte, cu patru break-uri și cu un tie-break plin de suspans, pe care Paolini l-a câștigat cu 10-8. Statistic, însă, Dona Vekic a avut mai multe lovituri direct câștigătoare în meci, 42 față de 26.

Prin această performanță, Jasmine Paolini este prima jucătoare din ultimii opt ani care se califică în finalele de la Roland Garros și de la Wimbledon în același sezon. Italianca va urca, de luni, pe locul 5 mondial, indiferent de rezultatul finalei.

"Voi ține minte pentru totdeauna acest meci. Cred că este normal să fiu obosită. Ultimele luni au fost o nebunie pentru mine, încă nu realizez", a spus Paolini, pe teren, imediat după meci.

Paolini este prima italiancă ajunsă într-o finală de Wimbledon, după ce devenise și prima italiancă din semifinalele acestei competiții. Până acum, Paolini nu mai trecuse de turul 2 la niciun turneu de Grand Slam și nu câștigase niciun meci pe tabloul principal la Wimbledon. Tot în acest sezon, Paolini a jucat și finala la Roland Garros.

Astfel, aceasta este a doua finală consecutivă a sa la un turneu de grand slam. În general, niciun italian, indiferent că vorbim de tenisul masculin sau de cel feminin, nu a câștigat vreodată finala la Wimbledon.

În marea finală, sâmbătă, Jasmine Paoli o va întâlni pe cehoaica Barbora Krejcikova (locul 32 WTA), cea care a eliminat-o pe Elena Rybakina cu 3-6, 6-3, 6-4.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE