Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații în sud-estul statului Texas: Autoritățile au ordonat evacuări

Ploile torențiale au inundat sud-estul statului american Texas, forțând școlile să anuleze cursurile, iar numeroase autostrăzi din jurul orașului Houston au fost închise. Serviciul Național de Meteorologie a emis o avertizare de inundații până marți pentru regiune.

Autoritățile se tem de inundații mari

Autoritățile se tem de inundații mari, mai ales în zona malurilor unui râu din zonă, și se așteaptă ca nivelul apelor să crească pe măsură ce cad mai multe ploi. Pentru a evita ruperea unui baraj de mari dimensiuni, oficialii au început evacuarea apei din lacul de acumulare. Locuitorii din regiunile amenințate au primit ordin obligatoriu de evacuare.

Lina Hildago judecător, Comitatul Harris: Vestea proastă este că apa vine. Vestea bună este că oamenii au puțin mai mult timp să se pregătească. Vă rog să respectați ordinele dacă vă aflați în zona pentru care am cerut o evacuare obligatorie, este vorba despre bifurcația estică a râului San Jacinto, de la numărul din 1485 până la Lacul Houston, la aproape un kilometru de râu. Aceasta este zona de evacuare obligatorie.

Nivelul de inundații este calculat de autorități la puțin peste 17 metri

Apa din râul din zonă a ajuns la o înălțime măsurată de peste 20 de metri și este de așteptat să mai crească. Nivelul de inundații este calculat de autorități la puțin peste 17 metri.

Austin Juneau, localnic afectat de inundații: Puteți vedea apa cum vine în jurul nostru. Iar acum a trecut peste drum în ultima oră sau cam așa ceva. Vine destul de repede. Și cred că preocuparea majoră este ce vor face cei de la lacul Conroe. Dacă deschid barajul, vor elibera multă apă. Și asta curge direct aici, motiv pentru care apa crește atât de rapid. Deci, dacă își deschid barajul și îl țin deschis, vom fi într-o mare încurcătură.

Oamenii care locuiesc de-a lungul râului în porțiuni sudice ale comitatului au fost avertizați că ar putea fi blocați zile întregi dacă rămân în casele lor. Până acum nu există răniți sau decese, iar autoritățile anunță că mai multe persoane au fost salvate din apele revărsate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE