Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. Cel mai urât câine din lume în 2024 e un pechinez în vârstă de opt ani din SUA

”Wild Thang” s-a ridicat la înălțimea numelui lui și a câștigat titlul de cel mai urât câine din lume în 2024, transmite AP. Pechinezul în vârstă de opt ani provine din Oregon, SUA, și a urcat anul acesta în top, după ce a terminat pe locul II de trei ori în anii precedenți în cadrul aceluiași concurs.

Cel mai urât câine din lume în 2024

Frumusețea stă în ochiul celui care ține lesa - ar spune unii, la competiția anuală la care participă căței considerați „urâți” din întreaga lume.

Acolo au mers, pentru a patra oară la rând, Wild Thang și omul lui - Ann.

Cu cap minuscul, bot turtit și blană ciufulită, patrupedul a reușit să câștige inimile tuturor juraților, care au decis anul acesta ca el să fie „cel mai urât câine din lume”. Wild Thang a mai participat de trei ori la același concurs, dar e prima dată când iese victorios.

„E o dovadă a farmecului și perseverenței lui de netăgăduit”, se arată într-un comunicat publicat de reprezentanții competiției, potrivit NY Times.

Născut și crescut în Los Angeles, dar în prezent stabilit în Oregon, conform biografiei lui (da, are una), cățelul a trecut printr-o boală în urma căreia abia a reușit să scape cu viață. Chiar și așa, tot a rămas cu unele probleme.

„Dinții nu i-au crescut, lucru care a făcut ca limba să-i rămână pe-afară, iar piciorul din față a fost și el afectat”.

Pe interior, însă, Wild Thang pare să strălucească. E foarte prietenos cu oamenii, e blând cu alți câini și își iubește „în mod special jucăriile”, se mai arată în biografie.

Sursa foto: AP

Premiul cel mare obținut de Wild Thang a fost de 5.000 de dolari. Concursul World’s Ugliest Dog s-a ținut în California și a ajuns anul acesta la cea de-a 34-a ediție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE