Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fostul ministru Andrei Marga, declarații controversate: „Ucraina trebuie să cedeze teritorii Ungariei, Poloniei, României și Rusiei”. Reacția MAE

Ministerul Afacerilor Externe reacționează după ce fostul ministru, Andrei Marga a făcut declarații ce au trezit controverse în spațiul public: „Ucraina este în frontiere nefirești și trebuie să cedeze teritorii Ungariei, Poloniei, României și Rusiei”.

În contextul războiului de peste graniță, Ambasada Ucrainei la București a reacționat.

Ministerul Afacerilor Externe s-a disociat de afirmațiile fostului ministru Andrei Marga

„MAE respinge ferm poziționarea domnului Marga, care preia, încurajează și propagă narativele maligne emise de Rusia. MAE reiterează susținerea sa fermă pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei, în granițele sale recunoscute la nivel internațional”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe.

Andrei Marga, fostul ministru de Externe, în perioada mai-august 2012, și fost ministru al Educației, între 1997 și 2000, a făcut câteva declarații ce au trezit reacții în spațiul public. Asta s-a întâmplat în cadrul unui eveniment de lansare de carte la Alba – Iulia.

În contextul în care Ucraina luptă de mai bine de șapte luni împotriva Rusiei, care a atacat-o pe data de 24 februarie, Ambasada Ucrainei la București reacționează printr-o postare pe pagina oficială de pe Facebook, declarând: „Asemenea declarații sunt inacceptabile. Acestea reprezintă o abatere deosebit de flagrantă într-un moment în care Ucraina își apără eroic independența sa și securitatea întregii Europe.”

Euronews România l-a contactat pe Andrei Marga pentru dreptul la replică

„Repet oricând afirmațiile rostite, căci ele exprimă adevărul cel mai simplu cu putință. Altfel, lucrurile se țin mai departe într-o criză absurdă, la care sunt, totuși, alternative. Afirmațiile mele corespund adevărului istoric, dreptului internațional și intereselor generale, dincolo de propaganda de azi care, poimâine, va fi socotită doar o eroare”, a spus fostul ministru pentru Euronews România.

România și Ucraina au, în prezent, frontieră terestră comună de aproape 650 de kilometri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE