Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Faimosul cabaret Moulin Rouge, redeschis după prăbușirea palelor morii, de pe 25 aprilie

Faimosul cabaret Moulin Rouge este gata să-și primească spectatorii, după ce vestita moară din inima cartierului parizian Montmartre a fost repusă în funcțiune. Moara a fost afectată de un incident tehnic în primăvară, când palele s-au prăbușit, cu tot cu instalația de iluminat.

S-a redeschis cabaretul Moulin Rouge

Fetele de la celebrul cabaret Moulin Rouge au dansat în stradă, în fața clădirii din cartierul parizian Montmartre. Spectacolul de dans și artificii a fost prilejuit de deschiderea noii mori, după incidentul care a avut loc în luna aprilie. Atunci, palele morii s-au prăbușit, fără ca nimeni să fie rănit. Incidentul a fost pus de autorități pe seama unor probleme tehnice.

Și vânzarea biletelor s-a prăbușit în ultimele luni. Odată cu noua moară și cu jocurile olimpice care vor aduce și mai mulți turiști la Paris, managementul cabaretului speră să readucă spectatorii în sală. Dansatorele vorbesc despre un nou capitol în istoria unuia dintre simbolurile Franței.

Alli Goodbun, dansatoare (Canada): "Este fantastic. Moulin Rouge este un loc atât de emblematic, nu doar în Paris, ci peste tot în lume. Este renumit la nivel mondial și este o onoare să dansez aici în fiecare seară. Faptul că avem din nou moara în funcțiune pare că un nou capitol a început, deși nu e nimic nou, doar mergem mai departe și este minunat."

Ce semnifică dansul cabaretului Moulin Rouge

Principala misiune rămâne aceeași: într-o lume marcată de griji și tensiuni, echipa vrea să aducă un pic de fericire în viața celor care trec pragul cabaretului.

Jean-Victor Clerico, manager Moulin Rouge: "Dansul can-can s-a născut aici, la Moulin, în 1889. De atunci, fiecare spectacol include și dansul can-can, pentru că transmite un mesaj puternic al unor vremuri când artistele, femeile, își cereau drepturile, cu mult timp în urmă. Pentru că, la vremea aceea, femeile nu aveau voie să danseze singure."

Moara a fost iluminată pentru prima oară la 6 octombrie 1889, când a fost inaugurat cabaretul.

În acest an, cabaretul împlinește 135 de ani de la inaugurare. Una dintre cele mai mari atracții turistice ale Parisului, cabaretul a inspirat și celebrul musical care îi poartă numele și care o are ca eroină pe Nicole Kidman. Filmul a câștigat două premii Oscar pentru scenografie și costume.

Dansatoarele de la Moulin Rouge provin din 18 țări. Anual, în jur de 600.000 de spectatori trec pragul cabaretului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE