Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

F1: Oscar Piastri (McLaren) a câştigat Marele Premiu al Ungariei

Pilotul australian Oscar Piastri (McLaren) a obţinut duminică prima sa victorie în Formula 1, impunându-se în Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, desfăşurat duminică pe circuitul Hungaroring (4,381 km), fiind urmat de coechipierul său britanic Lando Norris, plecat din pole position, şi de un alt britanic, Lewis Hamilton (Mercedes), transmite presa internaţională.

Oscar Piastri a reuşit acest succes în urma unei strategii a echipei McLaren, care va stârni multe discuţii, site-ul eurosport.fr vorbind de "un mic gust amar". La ordinele echipei, Lando Norris l-a lăsat pe australian în faţă când mai erau trei tururi.

Norris a fost nemulţumit de această decizie, el fiind pe locul doi în clasamentul piloţilor, în spatele olandezului Max Verstappen (Red Bull). Diferenţa dintre ei era de 84 de puncte înaintea acestei curse, acum este de 76.

Piastri, în vârstă de 23 de ani, a debutat în Formula 1 în 2023, an în care a obţinut o primă clasare pe podium, în MP al Japoniei, iar două săptămâni mai târziu a câştigat cursa de sprint în Qatar.

Format la Academia Alpine, Piastri rămăsese cantonat în rolul de pilot de rezervă al echipei franceze în 2022, în ciuda titlului pe care l-a cucerit în Formula 3 în 2020, urmat de un titlu în Formula 2 în 2021.

McLaren nu mai izbutise o dublă din vara lui 2021.

Pe locul 4 în MP al Ungariei a fost monegascul Charles Leclerc (Ferrari), cu o poziţie mai sus decât Max Verstappen, câştigătorul ultimelor trei ediţii ale Campionatului Mondial.

Formula 1 va continua weekendul viitor cu Marele Premiu al Belgiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE