Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump conduce în intențiile de vot ale americanilor în șase state cheie

Președintele Biden și aliații săi democrați spun că o realegere a lui Donald Trump ar reprezenta o amenințare existențială la adresa democrației americane. În discursurile sale din timpul campaniei, Biden a amintit despre încercările lui Trump de a anula rezultatele alegerilor din 2020 și de atacul de la Capitoliu.

Totuși, aceste mesaje nu rezonează în totalitate cu electoratul țintă. Potrivit unui sondaj recent realizat de The Washington Post și Schar School of Policy and Government de la George Mason University, în șase state cheie (așa numite swing states), pe care Biden le-a câștigat la limită în 2020, puțin peste jumătate dintre alegători spun că amenințările la adresa democrației sunt extrem de importante pentru votul lor pentru președinte. Cu toate acestea, majoritatea dintre aceștia au mai multă încredere în Trump decât în Biden pentru a face față acestor amenințări.

Rezultatele oferă un indiciu cu privire la competiția extrem de strânsă dintre Biden și Trump care se prefigurează în acest an.

"Mulți americani nu recunosc că Biden este custodele democrației noastre, ceea ce este un semn rău pentru campania sa", a declarat Justin Gest, profesor de politică și guvernare la Universitatea George Mason.

Sondajul se bazează pe răspunsurile oferite de 3.513 alegători înregistrați în Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Pennsylvania și Wisconsin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE