Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump compară administraţia Biden cu ”Gestapoul”, poliţia politică a Germaniei naziste, scrie presa americană

Donald Trump, fostul președinte republican, și-a intensificat acuzațiile cu privire la utilizarea sistemului judiciar de către administrația succesoare, condusă de democratul Joe Biden, comparând-o cu Gestapoul, poliția politică a Germaniei naziste.

Aceste afirmații ale lui Donald Trump au fost contestate de Casa Albă și echipa de campanie a lui Joe Biden.

Reacția Casei Albe

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, a declarat: "În loc să perpetueze retorica șocantă a unor fasciști, să-și petreacă timpul cu neo-naziștii și să promoveze teorii ale conspirației care au fost demontate și au costat vieți de polițiști curajoși, președintele Biden își unește poporul american în jurul valorilor democratice comune și a statului de drept."

Echipa de campanie a lui Joe Biden a criticat anterior tiradele candidatului republican într-un comunicat, afirmând: "Campania lui Trump se învârte doar în jurul său, a furiei sale, a răzbunării sale și a minciunilor sale".

Trump a denigrat încă o dată procurorii care investighează cazurile împotriva sa

În fața unei audiențe de responsabili și donatori republicani, Trump și-a acuzat sâmbătă adversarii democrați că "conduc o administraţie Gestapo"  și a denigrat încă o dată procurorii care investighează cazurile împotriva sa, conform remarcilor sale citate de media.

Aceste declarații au fost făcute în timpul unui discurs de 90 de minute la proprietatea sa Mar-a-Lago din Florida, înregistrarea audio a acestuia fiind furnizată presei americane de un donator de campanie.

Trump, care este ținta a patru proceduri penale separate, dintre care una este în curs de desfășurare la New York începând cu 15 aprilie, a denunțat în mod repetat o "vânătoare de vrăjitoare" organizată de administrația democrată pentru a-l elimina din cursa prezidențială.

Casa Albă a negat orice implicare în procedurile judiciare aflate în desfășurare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE