Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

DIICOT: Caz de sclavie la o stână din Covasna. Mai multe persoane racolate din gări ar fi fost exploatate

Procurorii DIICOT au efectuat miercuri percheziții la o stână din județul Covasna, într-un dosar penal în care sunt cercetate acuzații de trafic de persoane. Anchetatorii susțin că șase persoane au fost racolate din gări din Brașov și București și apoi obligate să muncească. Trei suspecți au fost ridicați de polițiști în acest caz.

VEZI GALERIA
4 imagini

sursă foto: DIICOT

Nouă mandate de percheziție domiciliară au fost puse în aplicare de DIICOT pe raza județelor Covasna și Brașov, într-un dosar penal privind infracțiuni de trafic de persoane în formă continuată.

„În perioada 2023 – octombrie 2024, trei făptuitori, cu vârstele de 23, 38 și 47 de ani, prin intermediul unor persoane din anturajul lor, au recrutat șase persoane vătămate din zona gărilor din municipiile Brașov și București, prin inducere în eroare și profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, după care le-au exploatat prin muncă la ferma lor de animale.

Pentru a îngrădi libertatea de mișcare a victimelor și a le împiedica să fugă, făptuitorii au exercitat asupra lor acte de constrângere fizică și psihică”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Cele trei persoane ridicate în urma perchezițiilor au fost duse la sediul DIICOT Covasna.

La începutul lunii aprilie, viceprimarul comunei Ungra din Brașov, care ar fi ținut sclav un minor la stâna sa, a fost pus sub control judiciar. Băiatul, care are acum 14 ani, ar fi trăit în condiții greu de imaginat timp de peste cinci ani.

Procurorii spun că stătea într-o cușcă afară și era obligat să muncească. Dacă refuza, era bătut. Părinții și-ar fi dat acordul, contra unor sume de bani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE