Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O israeliancă luată ostatică de teroriștii Hamas a scăpat cu viață după ce le-a oferit de băut și a făcut glume cu ei

O israeliancă luată ostatică de luptătorii Hamas spune că a scăpat cu viață pentru că le-a oferit acestora de băut și pentru că a făcut glume cu ei, relatează publicația Haaretz.

Clipele terifiante au avut loc în propria casă, unde ea și soțul au fost ținuți ostatici vreme de 20 de ore. Femeia susține că a reușit să câștige timp și să supraviețuiască pentru că le-a oferit băuturi celor care i-au luat prizonieri, dar și pentru că i-a binedispus.

Rahel Edri a povestit pentru walla.co.il că cinci bărbați le-au spart ferestrele locuinței, pretinzând că sunt polițiști, dar vorbind în limba arabă. Indivizii au fugărit-o pe scări, le-au spart telefoanele mobile și le-au pus tot felul de întrebări, scotocindu-le totodată și prin dulapul cu haine. 

„Au îndreptat o armă spre mine și au ținut o grenadă deasupra capului meu”, mărturisește femeia.

„I-am spus unuia dintre ei că trebuie să îmi fac o injecție cu insulină, încercând să le distrag atenția de la faptul că am copii care lucrează în Poliție. Le-am oferit ceva de băut: Coca-Cola fără zahăr, apă”, a adăugat ea.

În tot acest timp, militanții organizației teroriste erau cu ochii pe ferestre, ca nu cumva cineva să se strecoare înăuntru. Femeia captivă își mai amintește și că luptătorii Hamas le-au spus ei și soțului ei că se consideră eroi și că inclusiv copiii lor le-au lăudat acțiunile de atac asupra Israelului din ultimele zile.

Israelianca a mai precizat și că a făcut glume cu luptătorii Hamas, în speranța că va reuși să câștige timp până o să fie salvată.

„Le-am spus așa: eu vă voi învăța ebraică, dacă voi mă veți învăța limba arabă. Știam că este o chestiune între viață și moarte”, a declarat Rahel Edri.

În sfârșit, undeva la miezul nopții, pe neașteptate, cei doi soți au fost eliberați.

„Am auzit forțele speciale care urmau să ne readucă în siguranță”, moment în care s-au temut și mai mult pentru viața lor, pentru că știau că inclusiv atunci ar fi putut să li se întâmple ceva rău.

„În loc să nu ne împuște, teroriștii au fugit în toate părțile și s-au ascuns până când au fost răniți. Vreau să mulțumesc polițiștilor. Sunt eroii noștri”, a conchis israelianca.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE