Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Concert inedit în craterul de la Racoș

Premieră inedită la Racoș, unde filarmonica din Brașov a susținut un concert extraordinar, în craterul vulcanului stins. Spectatorii, care s-au încumetat să coboare 400 de metri în craterul vulcanului, au fost așteptați de localnici la castelul din sat cu ateliere de meșteșuguri și preparate tradiționale.

Obiectiv turistic protejat prin lege

„Este minunată ideea de a îmbina natura și peisajul acesta extraordinar cu o muzică pe măsură, să spunem așa. Suntem aici cu toată familia, foarte atenți,” a declarat un participant la eveniment.

„Anul trecut am început o serie de evenimente care au loc afară, în afara sălii noastre. Am început cu Poiana Narciselor, anul trecut, iar acum în craterul de la Racoș. Ne bucurăm să prezentăm un program care să scoată în evidență legătura muzicienilor cu natura,” a explicat Ioan Dimitriu, manager Filarmonica Brașov.

Vulcanul Racoș a devenit din 2005 obiectiv turistic protejat prin lege. Locația spectaculoasă a fost aleasă în ultimii ani pentru diferite producții de film. Vulcanul de la Racoș este asemănat de geologi cu celebrul vulcan Etna. Acesta nu a mai fost activ de aproape 600.000 de ani. Locul și culoarea sa roșiatică ne transpune undeva pe Marte. 

„Într-adevăr semănă cu vulcanul Etna. S-a format cu același tip de erupție, se numește erupție stromboliană și specific acestei erupții este că lava are un conținut foarte mare de gaze și aceste particule, în contact cu aerul se răcesc foarte repede și păstrează forma bulelor de gaze,” a explicat Soos Ildiko, geolog.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE