Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Colier cu 500 de diamante, scos la licitație. Casa de licitații se așteaptă ca prețul final să ajungă chiar și la 2,8 milioane de dolari

Un colier cu diamante care însumează 300 de carate va fi scos la vânzare peste două luni, în Elveția. Casa de licitații se așteaptă ca prețul final să ajungă chiar și la 2,8 milioane de dolari. Bijuteria din secolul al optsprezecelea a fost deținută de reprezentanți ai aristocrației britanice și a fost purtată în timpul a cel puțin două ceremonii de încoronare. 

Colierul extrem de rar cuprinde nu mai puțin de 500 de diamante și a fost dezvăluit presei la un eveniment exclusivist din Londra. Piesa este considerată una dintre puținele bijuterii grandioase rămase din vremea de aur a caselor regale europene.

Andres White Correal, director la Casa de licitații Sotheby’s: „Cred că ceea ce mă impresionează cel mai mult la această bijuterie este că, față de alte bijuterii din secolul al optsprezecelea și secolul al nouăsprezecelea pe care le-am vândut recent, aceasta are un design complet atemporal. A fost purtată în anii 1930 de către a șasea Marchiză de Anglesey, al cărei soț îl deținea, într-o fotografie imortalizată de Cecil Beaton, care arată strălucirea și stilul acelei ere și nu v-ați fi gândit niciodată că ea purta o bijuterie din secolul optsprezece.”

Casa de licitații crede că diamantele cu o puritate de neegalat provin din minele Golconda din India. Cum acestea s-au închis acum 200 de ani, pietrele sunt cu atât mai rare și valoroase. Până va fi pus în vânzare, pe 11 noiembrie, la Geneva, colierul va fi expus în Hong Kong, New York, Singapore și Taipei. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE