Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu dezvăluie planurile pentru anul electoral 2024: ”Exclud un USL 2”. Ce decizie a luat privind prezidențialele

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că nu a luat o decizie privind candidatura la alegerile prezidențiale din anul 2024, deoarece provocarea pe care o are în acest moment este de a se ridica la nivelul așteptărilor românilor, în calitate de premier. De asemenea, a dat de înțeles că exclude alianțe electorale de tip USL, amintind că Uniunea Social-Liberală a fost creată pentru că exista ”acel duşman” care se numea Traian Băsescu.

Aflat la Timișoara, Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă ia în calcul la o candidatură la alegerile prezidenţiale din 2024.

"Nu ştiu ce voi face. Provocarea pe care o am în acest moment este, în primul şi în primul rând, aceea de a mă ridica la aşteptările românilor din funcţia de prim-ministru", a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Ciolacu, despre anul electoral 2024: Cele mai importante sunt primele alegeri

De altfel, președintele PSD a explicat că atât pentru el, cât și pentru secretarul general al partidului, Paul Stănescu, cele mai importante alegeri, întotdeauna, sunt ”primele alegeri”, adică cele europarlamentare.

”Cele mai importante alegeri, pentru mine, ca şi preşedinte al PSD şi pentru secretarul general, domnul Paul Stănescu, întotdeauna, sunt primele alegeri. Primele alegeri sunt alegerile europarlamentare. După alegerile europarlamentare, partidul se va strânge şi va avea abordarea pentru alegerile locale", a precizat liderul social-democrat, conform sursei citate.

Cât despre posibilitatea realizării unor alianțe electorale la nivelul unor județe, precum Timiș și Brașov, Ciolacu a respins varianta unei colaborări politice precum Uniunea Social Liberală, creată în anul 2011 de Victor Ponta (PSD) și Crin Antonescu (PNL).

"Eu nu-mi doresc USL 2. USL-ul, haideţi să vorbim politic, USL-ul s-a creat fiindcă exista un duşman, acel duşman se numea Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică, eu am adversari în politică, şi colegii mei la fel. Exclud un USL, asta încerc să vă explic. (...) De obicei, şi apropiaţii mei cunosc, inclusiv adversarii politici, când promit ceva şi am stabilit ceva, aşa rămâne. La fel ca la Timiş şi Timişoara, dacă cele două mari partide găsesc nişte personalităţi şi un proiect local important pe care să-l susţinem şi pe care nu trebuie să-l accept eu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, ca şi conducere a partidului, dar îl acceptaţi dumneavoastră locuitorii din Timiş şi Timişoara, atunci eu sunt total deschis. Despre acelaşi lucru vorbim şi la alegerile generale, dar, vă repet, momentan avem europarlamentarele, primele alegeri ", a concluzionat Ciolacu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE