Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cetățenii din Hong Kong, încurajați să se holbeze cu dispreț la fumători. Care e scopul

În momentul de față, Hong Kong dezbate înăsprirea măsurilor antitabac. Normele actuale interzic fumatul în mai multe locuri, cum ar fi spațiile publice interioare și unele zone publice exterioare. O idee atipică a răsărit în acest sens.

Cum vrea Hong Kong să descurajeze fumătorii prin metoda „holbatului”

Cetățenii din Hong Kong ar trebui să se holbeze la fumători într-un mod dezaprobator, în momentul când aceștia fumează într-un loc nepermis. În acest fel, comunitatea ar contribui la eforturile autorităților de a stopa ilegalitățile, a spus Lo Chung-mau, profesor și medic, într-o ședință a comisiei de sănătate a Consiliului Legislativ, potrivit BBC.

„Atunci când vedem o persoană care fumează în zone unde fumatul e interzis, ne putem uita insistent la ea. Când cineva își aprinde o țigară într-un restaurant, toată lumea din incintă se poate holba cu dispreț la acea persoană. Nu cred că ar îndrăzni să riposteze în vreun fel”, a declarat Lo Chung-mau, profesor și medic, potrivit sursei menționate anterior.

În Hong Kong, persoanele care fumează în locuri nepermise și sunt prinse în fapt de către autorități primesc amenzi usturătoare.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE