Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Cel mai mare accident din istoria NASCAR. 28 de mașini au fost implicate

Cel mai mare accident din istoria NASCAR s-a produs duminică, în Alabama, pe celebrul circuit de la Talladega. 28 dintre cele 40 de mașini participante au fost implicate într-un carambol, cu doar cinci tururi înainte de final.

Cel mai mare accident din istoria NASCAR

După primele 185 de tururi în care nu au fost incidente, Fordul Mustang al liderului Austin Cindric a intrat în coliziune cu Fordul lui Brad Keselowski, s-a răsturnat și a provocat un carambol uriaș, care a fost supranumit „The Big One”.

După ce norul de fum a trecut, cursa a fost reluată în condiții de siguranță, cu doar 22 de mașini rămase apte de concurs, însă s-a concurat sub steag galben până în ultimele trei tururi, moment în care a fost arborat steagul roșu, pentru că pe pistă încă se aflau mai multe mașini avariate.

Au fost acordate două tururi suplimentare, iar victoria i-a revenit lui Ricky Stenhouse Jr, la volanul unui Chevrolet Camaro ZL1, de la echipa JTG Daugherty Racing. El a trecut linia de sosire apropape la foto finish și a fost urmat de Brad Keselowski (Ford Mustang Dark Horse, de la RFK Racing) și William Byron (Chevrolet Camaro ZL1, de la Hendrick Motorsports).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE