Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Capăt de linie pentru Gabriela Firea? Ce spun analiștii: N-o să mai revină în forță în PSD atât timp cât Ciolacu e președinte

Gabriela Firea ajunge în Parlamentul European, dar pierde lupta pentru Primăria Capitalei. Rezultate parțiale arată că Nicușor Dan a câștigat cu 45,06%, iar Firea a obținut 22,9%. Întrebarea care se poate pune acum este dacă ea a ajuns sau nu la capăt de linie ca om politic. Potrivit politologului Alexandru Radu, Firea n-o să mai revină „în forță” în Partidul Social Democrat prea curând, nu câtă vreme Ciolacu este președintele partidului, a precizat acesta la Euronews România.

Gabriela Firea, ca europarlamentar, nu primar: „Parlamentul European este, de fapt, un fel de cimitir al elefanților”

Alexandru Radu, politolog: „Firea ajunge în Parlamentul European... Se spune de multe ori că PE este, de fapt, un fel de cimitir al elefanților, se duc acolo cei care își încheie cariera... Nu neapărat, e drept, dar așa se spune, dar să nu uităm că în urmă cu un an de zile, Gabriela Firea a demisionat din Guvern în urma unui scandal major legat de azilele de bătrâni. Atunci, foarte mulți, inclusiv eu, spuneau că nu mai are niciun fel de șansă în viitor, că votanții n-au, totuși, memorie atât de scurtă încât să uite.

Dar nu a mai fost cazul de readucere în prim plan a acestei chestiuni pentru că, în cele din urmă, în momentul când a fost numită (n.r. candidată la Primăria Capitalei), a părut ca o candidat de ordin secund, ca un fel de hai-să-punem-și-noi-un-om, că altfel nu merge o competiție fără noi, partid mare, vorbesc de PSD, să n-avem și noi un candidat. Clar perdant. Și atunci, de fapt, premiul doamnei Firea este poziția de europarlamentar. Nu cred că mai are vreo puternică revenire, să spunem așa, în PSD, cel puțin atâta vreme cât el este condus de actualul președinte, a precizat acesta la Euronews România.

Firea spune că a fost atacată de Burduja în campanie, de parcă ea ar fi fost „primarul în funcție”: „Femeile nu sunt atât de agreate în politică”

Gabriela Firea a acuzat că în campania electorală a fost atacată de „ceilalți patru contracandidați bărbați”, inclusiv de liberalul Sebastian Burduja, chiar dacă a existat o decizie a coaliției să nu existe divergențe între PSD și PNL.

De asemenea, fostul primar general a estimat că rezultatul alegerilor ar fi fost „altul” dacă ar fi fost susținută de coaliție de la începutul campaniei electorale. Fostul edil al Capitalei a mai evidențiat că a intrat târziu în campania electorală și că a fost atacată de contracandidații săi.

„A fost o lună intensă. Am încercat în această lună să recuperăm acest minus, în sensul că am intrat târziu în campania electorală. Ceilalți patru contracandidați bărbați s-au năpustit asupra mea, de parcă eu eram primar în funcție și de dimineață până seara aveau atacuri la adresa mea”, a declarat Firea.

(Reporter: Și Sebastian Burduja?) „Inclusiv. Nu erau critici la adresa primarului în funcție. Așa e politica. Femeile nu sunt atât de agreate în politică”, a afirmat Gabriela Firea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE