Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Benjamin Netanyahu, discurs în fața Congresului SUA: ”Iranul finanțează și promovează proteste antiisraeliene în America”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a început miercuri seara discursul programat în Congresul Statelor Unite, în timp ce mii de manifestanţi susţineau cauza palestiniană în faţa clădirii Capitoliului din Washington, relatează Reuters şi AFP.

24/07/2024 , 22:01

Netanyahu: Iranul se află în spatele tuturor actelor de terorism din Orientul Mijlociu

Netanyahu a spus că Iranul finanțează și promovează proteste antiisraeliene în America.

„Aceștia sunt soldații din isralel: neînfricați, neînfrânați, fără teamă. Din păcate, mulți oameni sunt încă alături de Hamas. Acești protestatari sunt alături de teroriști. Ar trebui să le fie rușine de ei înșiși.

Iranul finanțează și promovează proteste antiisraeliene în America. Iranul finanțează protestul antiisraelian care are loc în fața acestei clădiri și a orașului. Am un mesaj pentru ei. Atunci când tiranii iranieni ucid femei pentru că nu își acoperă părul, iar voi nu spuneți nimic, ați devenit în mod oficial idioții utili ai Iranului.

Timp de aproape 4 mii de ani, pământul Israelului a fost casa poporului evreu. A fost întotdeauna casa noastră, va fi întotdeauna casa noastră! Procurorii Curții Penale Internaționale au acuzat Israelul de înfometarea populației din Gaza. Aceasta este o minciună totală.

Iată încă o minciuna. Procurorii Curții Internaționale de Justiție îl acuză pe Israel că vizează civili. Despre ce vorbesc acești oameni. Armata aruncat pliante, a făcut sute de apeluri telefonice pentru a scoate civilii palestinieni din calea pericolului. În același timp, Hamas pune civilii palestinieni în pericol. Își împușcă proprii oameni!

Marea majoritate a americanilor nu au căzut pradă acestei propagande. Ei sprijină Israelul. Vă mulțumim America pentru că continuați să sprijiniți Israelul!

În ciuda tuturor minciunilor pe care le-ați auzit, războiul din Gaza are unul dintre cele mai scăzute raporturi combatanți - necombatanți din istoria războiului urban. Cel mai scăzut este chiar în Rafah. Israelul a scos civilii din calea pericolului. Ceva ce oamenii credeau că nu vom face niciodată. Dar am făcut-o.

Soldații noștri nu ar trebui condamnați, ci elogiați. Iranul se află în spatele tuturor actelor de terorism, revoltelor, crimelor din Orientul Mijlociu. Ayatollahul a spus că vom exporta religia islamică în lume. Care țară se opune acestui lucru? America, garantul civilizației occidentale.

Iranul înțelege că pentru a contesta America trebuie să cucerească Orientul Mijlociu. În acest fel, el folosește apropiații săi Hamas, Hezbollah. În inima Orientului Mijlociu se află o democrație mândră, țara mea, statul Israel. Atunci când Israelul acționează pentru a împiedica |Iranul să construiască arme nucleare, nu ne protejăm pe noi înșine. Noi vă protejăm pe voi.

Dacă vă amintiți un singur lucru din acest discurs. Dușmanii noștri sunt dușmanii voștri, lupta noastră este lupta voastră și victoria noastră va fi victoria voastră”, a spus Netanyahu.

Poliţia capitalei americane a anunţat că a folosit sprayuri iritante pentru a interveni, la câteva străzi distanţă, împotriva unor demonstranţi care deveniseră violenţi.

Zeci de parlamentari din Partidul Democrat au anunţat că nu vor asista la discurs, pentru a-şi exprima astfel oroarea faţă de uciderea a mii de civili în timpul campaniei Israelului împotriva grupării islamiste Hamas din Fâşia Gaza.

Marţi seara, Netanyahu le declarase liderilor unor organizaţii evreieşti că va prezenta Congresului american un plan pentru momentul când se va încheia conflictul din Gaza.

El şi-a început discursul susţinând că Israelul şi SUA trebuie să rămână alături şi li s-a adresat direct aleşilor americani: "Am venit să vă spun un singur lucru: vom învinge".

Netanyahu a declarat că locuitorii din Gaza nu primesc suficient ajutor deoarece Hamas fură ajutoarele umanitare. Oficialii americani au declarat că Hamas a preluat controlul asupra unor ajutoare, dar au afirmat că problema cea mai importantă este legat de fluxul de ajutoare în enclavă, care a fost restricționat de Israel.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE