Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Benjamin Netanyahu, avertisment pentru liderii de la Teheran: Nu există niciun loc în Iran unde brațul lung al Israelului să nu poată ajunge

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a ținut un discurs energic în fața Adunării Generale a ONU vineri dimineață, în timp ce oficialii israelieni au declarat că se pregătesc pentru o potențială incursiune terestră în Liban.

De curând, Netanyahu s-a distanțat de o propunere de încetare a  focului pentru 21 de zile, susținută de Statele Unite. În discursul său, rostit la ONU, Netanyahu a vorbit despre amenințarea Iranului. El i-a avertizat pe liderii de la Teheran că va riposta, spunând că: „Nu există niciun loc în Iran unde brațul lung al Israelului să nu poată ajunge, iar acest lucru este valabil pentru întregul Orient Mijlociu”, potrivit publicației The Washington Post.

Israelul a lansat de curând atacuri împotriva grupării Hezbollah din Liban care au dus la eliminarea unor lideri, dar și la moartea a peste 600 de persoane, potrivit Ministerului Sănătății din această țară.

Totodată, Benjamin Netanyahu s-a folosit de discursul său la ONU pentru a condamna chiar Organizația Națiunilor Unite, „o mlaștină” care trebuie drenată de elemente antisemite. El a făcut referire la investigațiile lansate de Curtea Penală Internațională ca urmare a acțiunilor forțelor militare israeliene în Gaza. Netanyahu a repetat afirmațiile conform cărora antisemitismul determină ONU să trateze subiectiv Israelul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE