+SHE+, proiectul artistei Corina Sucarov, aduce un amalgam de emoții puternice combinate în vibrații synth pop și dark-electro.
Până acum a lansat două albume: „I am”, în 2021, care cuprinde nouă cântece inspirate din propriile căutări, iar în 2022, „Katerina Molotov”, album care simbolizează trecerea dintre lumi.
A început să compună muzică încă din copilărie, iar muză i-a fost Katerina Molotov, prietena imaginară care călătorește în timp și spațiu: “Pe Katerina Molotov am văzut-o la cinci ani, la șapte ani și, ulterior, la maturitate de câteva ori. Încă de la început m-am apucat să îi scriu cântece, să îi fac haine, să îi scriu poezii. Atunci când eu aveam cinci ani și ea avea tot cinci ani, când eu aveam șapte ani și ea avea tot șapte ani și tot așa. E o persoană cu părul foarte lung, galben-portocaliu, cârlionțat, cu breton. Nu are picioare, are o piele translucidă și în loc de ochi are doi cărbuni. Este unul dintre personajele pe care le-am văzut când eram mică și alături de care m-am jucat”, a povestit Corina Sucarov.
Deși Katerina Molotov a fost prezentă în copilăria artistei, proiectul +SHE+ a căpătat formă de-abia în 2019, odată cu primul său album solo “I am”. Tot Corina Sucarov a compus și cel de-al doilea album, “Katerina Molotov”, iar mai târziu s-au alăturat și colegii săi de trupă: “I-am căutat multă vreme. E destul de greu să găsești oameni care să simtă ca tine, care să vrea să aibă aceeași direcție, cu care să creezi o conexiune. Ei nu sunt doar instrumentiști, sunt artiști, iar asta contează mult. Pe scenă, alături de ei, simt că totul are și mai mult sens.”
Pe actualii săi colegi de trupă i-a întâlnit pornind de la o postare pe internet: “Căutam o persoană care să cânte la chitară, pe cineva care să cânte la bas și așa am întâlnit-o pe Masha, care cânta la bas și care între timp s-a retras din proiect. Apoi l-am găsit pe Andrei Stănescu, actualul basist, și în urmă cu un an l-am găsit pe Milan.”
Corina Sucarov a numit muzica pe care o cântă astăzi postpank, dark wave, dar și drama-pop, deși niciodată nu a simțit că se poate încadra într-un tipar: “Dacă e nevoie să mă încadrez, mi se pare că trebuie să mă așez într-o cutie. Cine ești? Fată, băiat? Ce cânți? Cum te îmbraci? Negru sau alb? Așa cum nu am piese, formații preferate sau alte lucruri preferate, așa nu am nici lucruri în care doresc să mă încadrez. Ce spun despre mine cu muzica mea și lucrurile pe care le descriu, le descriu pentru că trebuie să mă încadrez undeva ca să fie mai ușor de găsit sau recunoscut. Eu nu m-aș încadra niciunde. Cred că muzica și lucrurile pe care le fac sunt pur și simplu rezultatul lucrurilor pe care eu le-am ascultat, pe care care le-am trăit de-a lungul vieții, dar nu le-aș pune neapărat într-un context. Modul în care noi cântăm albumul “Katerina Molotov” live e diferit și devine din ce în ce mai diferit. Acum lucrăm la o formulă de live mult mai complexă, care o să scoată și alte sub-genuri muzicale. Proiectul este ceva organic, nu este o chestie de sine stătătoare. Din experiența pieselor care vin acum, tot ce pot să zic este că proiectul ăsta e o persoană în sine, trăiește și evoluează.”
Corina a compus deja două albume
Corina Sucarov se ocupă de producția muzicală și tot ea își scrie versurile pieselor, iar inspirația, spune ea, vine din viața însăși: “Până acum, toată muzica făcută pentru +SHE+ este făcută integral de mine. De când mi-am găsit colegii, sunt deschisă să facem piese și să creăm împreună. Este un proiect care încurajează libera exprimare, e un mediu artistic în care fiecare dintre noi avem loc și spațiu. Nu există o formula, e o muncă în echipă.”
Pentru a avea intimitate, Corina și-a construit un ministudio acasă: “Atunci când înregistrez, când lucrez sau am nevoie să simt mai profund am nevoie de intimitate. Țin mult la autenticitate și șă fiu eu cu mine, eu cu motanii mei, eu cu mine și cu ceaiul meu, eu cu mine și cu cămașa proaspăt spălată și călcată.”
Mesajul pe care artista își dorește să îl transmită prin albumul “Katerina Molotov” este tot acela de a fi autentic: ”Îmbrățișează-ți umbra, pentru că fără umbră nu poți avea lumină. Umbra este partea subconștientului pe care o avem cu toții. Toți încercăm să ascundem niște părți din noi. Parte din umbra mea este și Katerina Molotov, însă am făcut pace cu ea. Mi-am făcut curaj și am scris un întreg album despre faptul că am avut o prietenă imaginară. Însă, pentru mine, cel mai tare a contat feedback-ul. Au fost persoane care mi-au spus că muzica mea le-a ajutat. Știu cât de important este să nu te mai simți atât de singur și să mai vezi și alte exemple în jur. Acesta este motivul principal pentru care mă arăt și fac lucrurile așa.”
Totodată, Corina spune că pentru ea este important să cosmetizeze cât mai puțin realitatea: “Cred că trebuie să acceptăm că viața nu este doar despre cât de frumoși suntem mereu, cât de fericiți suntem, despre banii pe care îi avem sau despre ce purtăm. Să vorbim și despre lucrurile care dor sau despre lucrurile mai puțin drăguțe prin care trecem zilnic. Pentru mine, în artă, e important să cosmetizez cât mai puțin. Arta, pentru mine, e locul în care în sfârșit mă pot exprima. În artă e loc și pentru persoane ca mine.”