Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata americană critică echipa lui Donald Trump pentru altercaţia de la Cimitirul Arlington

Armata americană a criticat joi echipa de campanie a lui Donald Trump pentru altercaţia dintre aceasta şi o angajată a Cimitirului Naţional Arlington, în cursul unei vizite a candidatului republican la începutul săptămânii, notează AFP.

Altercația de la Cimitirul Arlington

Fostul preşedinte a mers luni la acest cimitir din apropierea capitalei Washington pentru a participa la o ceremonie în onoarea celor 13 soldaţi ucişi în timpul retragerii forţelor americane din Afganistan, în 2021.

În cursul acestei vizite, a avut loc o altercaţie între echipa lui Donald Trump, care a căutat să fotografieze evenimentul, şi cea a cimitirului, a anunţat miercuri Cimitirul Arlington.

Anturajul candidatului republican, care continuă să-i critice pe democraţi pentru retragerea haotică a americanilor din Afganistan în august 2021, a răspuns dând publicităţii un comunicat în care familiile soldaţilor asigurau că prezenţa fotografilor a fost într-adevăr "validată" de acestea.

Donald Trump a vorbit joi despre controversă, declarând că „oameni răi” l-au acuzat de comportament politic inadecvat în timpul vizitei la cimitir.

Acuzându-i pe Joe Biden şi pe vicepreşedinta Kamala Harris că „șe-au ucis copiii din incompetenţă", el a afirmat în timpul unui miting de campanie în Michigan: „niciun general sau un birocrat incompetent nu a fost concediat".

„Şi apoi mă acuză că am făcut o fotografie lângă mormânt cu familia!”, a exclamat el.

Armata a confirmat joi că o angajată de la Arlington a fost "îndepărtată brusc" în cursul vizitei lui Trump, în timp ce încerca să aplice o lege federală care interzice orice activitate politică în incinta cimitirului.

„A fost un incident nefericit şi este, de asemenea, regretabil că angajata (cimitirului) şi profesionalismul ei au fost puse sub semnul întrebării pe nedrept”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei într-un comunicat.

Candidatul la vicepreşedinţie ales de Donald Trump, J.D. Vance, a acuzat miercuri "media că a fabricat o poveste din nimic" evocând acest incident de la Arlington. Înainte de a confunda locul atacului din august 2021 de la Kabul, "Abbey Gate", cu extrem de faimosul album al Beatles "Abbey Road".

Aproximativ 400.000 de veterani şi familiile lor şi doi preşedinţi americani, printre care John Fitzgerald Kennedy, sunt înmormântaţi la Cimitirul Naţional Arlington.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE