Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Apare o nouă insula exclusivistă în Maldive. Turiștii ar putea cheltui mai mult de 100.000 de euro petru o singură noapte

Cu vile care ies din recif deasupra apelor de un albastru cristalin, Maldive este sinonim cu luxul.

Majoritatea celor 1,8 milioane de turiști care au vizitat anul trecut statul insular din Asia de Sud sunt persoane cu buzunare largi. Însă bogații lumii vor avea în curând o opțiune și mai exclusivistă: o insulă privată pe care pot licita pentru a sta.

Noul concept este pilotat de Mohamed Ali Janah, președintele grupului Hotels and Resorts Investment Maldives Group (HARIM Group) și consilier special al ONU pentru turism.

”Construiesc cea mai exclusivistă insulă privată din lume”, a declarat el participanților la evenimentul organizat săptămâna trecută la Tbilisi, Georgia, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului ONU.

Posibilii oaspeți vor trebui să liciteze pentru a se caza pe insula Kudahithi Sands, aflată la 30 de minute cu barca de aeroportul internațional din capitala Malé.

Cât va costa un sejur pe o insulă privată din Maldive?

Janah, consilier al președintelui maldivian și descris de Forbes drept cel mai important magnat al construcțiilor din Maldive, a construit numeroase stațiuni în statul insular și în afara acestuia.

În timp ce dezvolta Kudahithi, i s-a părut că această bijuterie de insulă de 14 000 de metri pătrați prezintă o nouă oportunitate. Planurile includ în prezent șase vile și un iaht, ceea ce o face o locație râvnită pentru întâlniri private sau timp retras pentru familie și prieteni.

Sunt în curs de desfășurare discuții cu agenții imobiliari din întreaga lume pentru a stabili cele mai mici detalii ale modului în care ar putea funcționa conceptul de licitație. Ideea este că se va elibera un număr limitat de nopți pe an, pe care oamenii vor putea licita apoi pentru a le cumpăra în blocuri.

Janah crede că acest lucru va duce prețurile dincolo de niveluri record.

„În Maldive, există insule care se vând cu 120.000 de dolari (109.000 de euro) pe noapte, pentru o insulă privată, așa că eu cred că vom fi capabili să depășim acest tip de preț”, a declarat el pentru Euronews Travel.

Descris de Janah drept „Insula Necker din Maldive” - o referire la insula privată exclusivistă a lui Richard Branson din Insulele Virgine Britanice - Kudahithi Sands urmează să fie deschisă în 2025, datele urmând să fie anunțate în curând.

Care este atracția insulei private din Maldive?

Un alt punct de vânzare unic al insulei Kudahithi Sands este că nu va fi atașată unui brand internațional sau legată de alte proprietăți hoteliere din Maldive.

„Va fi vândută ca o singură insulă privată, izolată. Cu alte cuvinte, nu veți vedea pe nimeni altcineva în afară de dumneavoastră. Nu va exista niciun paparazzi sau vreo știre care să iasă la iveală”, explică Janah. Așa că este ca o exclusivitate mondială, cu adevărat high-end.”, adaugă el.

Atracția pentru cei care își pot permite este de a experimenta o vacanță în care se simt ca acasă.

Călătorii bogați își pot aduce proprii majordomi și personal care să gătească la restaurantul de pe insulă, sugerează Janah.

Reciful oferă oportunități excelente de snorkelling, cu un iaht privat parcat pentru a explora mările din jur pe îndelete.

Kudahithi s-a dovedit deja un succes printre celebrități în capitolul său anterior ca insulă privată.

Actrița Sophie Turner și iubitul de atunci, muzicianul Joe Jonas, au închiriat întreaga insulă în 2018, când a fost comercializată la 45.000 de dolari (53.000 de euro) pe noapte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE