Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO Videoclipul de promovare a alegerilor europarlamentare a fost lansat. Cum sunt încurajați europenii să voteze

Parlamentul European (PE) a lansat, luni, videoclipul de promovare a alegerilor europene din 6-9 iunie, sub sloganul Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine. Obiectivul este încurajarea cetăţenilor europeni să voteze.

Alegerile europene, desfășurate în perioada 6-9 iunie 2024

Peste 370 de milioane de persoane dintre cele 27 de state membre ale UE sunt chemate să voteze în perioada 6 şi 9 iunie 2024 la alegerile europene.

„Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine” este mesajul transmis prin intermediul videoclipului de promovare, care are o durată de patru minute.

În imagini, sunt mărturiile unor persoane vârstnice care le transmit generaţiilor următoare poveştile lor de viaţă despre democraţie şi insistă că acest drept democratic nu poate fi considerat un dat, transmite Agerpres. Persoane în vârstă prezente în clipul video fac parte din zece ţări ale Uniunii Europene, printre care și România.

Războaiele îi fac pe români mai interesați să voteze la alegerile europarlamentare

Războaiele din proximitatea Uniunii Europene i-au făcut pe europeni să fie mai interesați de următoarele alegeri europarlamentare.

Peste opt din zece europeni consideră că votul este mai important în situația geopolitică actuală, arată datele celui mai nou Eurobarometru. Apărarea și securitatea blocului comunitar sunt din ce în ce mai importante pentru cetățenii europeni.

În ceea ce privește interesul față de vot în contextul geopolitic, românii se înscriu în trendul european. Vedem că aproape 7 din 10 români spun că alegerile europarlamentare sunt mai importante acum, în timp ce 81% dintre europeni sunt de aceeași părere. Poți vedea aici datele celui mai nou Eurobarometru.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE