Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

V. Orban: "Trebuie să ocupăm Bruxelles-ul". Premierul Ungariei spune că schimbarea va fi doar dacă partidul său ajunge în Parlamentul European

Premierul Ungariei, Viktor Orban, le-a spus compatrioților săi că liderii de la Bruxelles trebuie să plece și că schimbarea se poate produce numai dacă partidul său va ajunge în Parlamentul European.

Declarațiile au fost făcute la Budapesta, cu ocazia lansării candidaturilor Fidesz pentru europarlamentare.

Orban spune că schimbarea la Bruxelles se poate face doar dacă Fidesz ajunge în PE

Liderul populist maghiar a dat vina pe liderii europeni pentru că au făcut din țările Uniunii participante active la războiul din Ucraina.

Viktor Orban, premierul Ungariei: "Trebuie să ocupăm Bruxelles-ul, să-i dăm deoparte pe birocraţii de la Bruxelles şi să luăm situația în mâini. Dacă nu facem acest lucru, nu numai Europa, ci și noi, ungurii, vom plăti un preț mare din cauza incompetenței liderilor de la Bruxelles.

Pe scurt, Ungaria nu ar trebui să renunțe, trebuie să luptăm. Pacea şi securitatea poporului maghiar trebuie protejate. Trebuie să ne protejăm realizările economice, să ne protejăm familiile și, mai ales, copiii.

Iar cei de la Bruxelles trebuie să înţeleagă: fără migraţie, fără gen, fără război! Acest lucru este menționat în manifestul nostru electoral pe care îl lansăm astăzi. Şi cerem tuturor cetăţenilor Ungariei să sprijine manifestul electoral al Fidesz. Ungaria mai presus de toate!"

Dacă aţi performat prost pe parcursul mandatului, v-aţi pus alegătorii în pericol şi ei nu mai aşteaptă nimic de la voi, atunci vă mai rămâne un singur lucru de făcut: Luaţi-vă pălăria şi plecaţi!

Viktor Orban se află de 14 ani la putere în Ungaria, însă acum este pus în fața unui moment dificil la alegeri, având în vedere problemele pe care le are pe plan local. O mare parte din fondurile europene pentru Ungaria au fost suspendate de Comisia Europeană din cauza încălcării normelor statului de drept, iar economia Ungariei este în recesiune.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE