Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un fotbalist amator a fost suspendat 30 de ani, după ce a bătut doi arbitri

Un fotbalist din ligile franceze de amatori a primit o suspendare greu de imaginat, 30 de ani, conform L'Equipe. Jucătorul, al cărui nume nu a fost făcut public, este legitimat la FC Champigny, o echipă din divizia secundă a regiunii Val-de-Marne, iar pedeapsa a primit-o din partea comisiei de disciplină pentru că a bătut un arbitru central și un arbitru asistent, la meciul din deplasarea cu Union Sportive d'Ormesson, de pe 28 ianuarie.

Suspendare-record pentru un jucător, 30 de ani

El a primit al doilea cartonaș galben și, automat, pe cel roșu, în minutul 80. În timp ce mergea către vestiare, jucătorul s-a întors din drum, a revenit pe teren și a început să îl lovească pe arbitrul central, iar apoi s-a dus la asistent și l-a bătut și pe el. Cazul arbitrului se află și sub investigația autorităților franceze.

"Aici, în Val-de-Marne, vrem să fim un exemplu în lupta împotriva tuturor formelor de violență. (...) Se întâmplă foarte multe în acest moment și trebuie să reacționăm cu toți," a spus Denis Turck, președintele Districtului 94, citat de Le Parisien.

În ultimii ani, fotbalul amator din Franța s-a confruntat cu mai multe cazuri de violență. În consecință, la Vaucluse, a fost implementată o inițiativă potrivit căreia arbitrii vor avea camere GoPro, potrivit publicației 20minutes.

Suspendarea de 30 de ani a jucătorului de la FC Champigny a egalat-o pe cea primită de Enoch West, în 1915, potrivit Sportlens. Acestea sunt cele mai mari pedepse din istoria fotbalului. Cazul lui Enoch West a devenit de notorietate după ce a refuzat să se înroleze în armată, deși i se promisese că va scăpa de pedeapsă dacă o va face.

Atacantul, care a ajutat-o pe Manchester United să câștige titlul din 1911, fusese implicat, alături de alți șapte jucători, într-un scandal legat de pariuri. Toți au primit suspendări pe viață, dar li s-a garantat că vor scăpa doar dacă se înrolează în armată și luptă în Primul Război Mondial.

Lui West, care avea 29 de ani în 1915, i-a expirat suspendarea în 1945, când avea 59 de ani.

Adrian Mutu figurează în clasamentul jucătorilor cu cele mai mari suspendări

Dacă aceste două suspendări dețin recordul, pe locul al doilea urmează, la mare distanță, cazul lui Joey Barton. Mijlocașul englez era cunoscut drept un jucător cu mari probleme disciplinare. El a și făcut închisoare după ce a bătut un bărbat pe stradă și a uimit lumea fotbalului când l-a bătut pe colegul său, Ousmane Dabo, la un antrenament al lui Manchester City.

Barton a rănit apoi o persoană cu țigara în dreptul ochiului. Joey Barton a primit o suspendare de 18 luni, dar nu pentru aceste acte de violență, pentru care fusese deja suspendat în mai multe rânduri pentru un anumit număr de partide, ci pentru pariuri. Între 2006 și 2016, investigatorii au aflat că Barton a pariat frecvent pe diverse meciuri de fotbal, ceea ce este interzis de regulament.

Mark Bosnich și Eric Cantona au primit suspendări de câte 9 luni. Bosnich a fost suspendat pentru consum de cocaină, iar Cantona, pentru că a lovit un suporter cu piciorul în față.

Fostul jucător de la Manchester United, Rio Ferdinand, care a fost, pentru o bună perioadă de timp, cel mai scump fundaș din istoria fotbalului, a primit și el o suspendare de 8 luni, iar motivul a fost acela că a lipsit de la un control antidoping, în 2003.

Și Adrian Mutu se află în acest clasament. Fostul atacant român a primit o suspendare de 7 luni pentru consum de cocaină, pe vremea când juca la Chelsea. El a fost sancționat și cu plata a peste 17 milioane de euro către clubul Chelsea.

La nivel de echipe de club, cea mai mare pedeapsă dată vreodată de UEFA a fost de zece ani și a primit-o clubul Skenderbeu, din Albania, pentru trucare de meciuri. Suspendarea a intrat în vigoare în vara lui 2018, când clubul a primit și o amendă de un milion de euro. Forul european a precizat că Skenderbeu a fost implicată în trucarea a cel puțin 53 de meciuri, chiar și din cupele europene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE