Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Televiziunea independentă rusă care transmite din Letonia, cercetată în legătură cu suspiciunea că a ajutat trupele moscovite

Declarațiile făcute de postul independent de televiziune rusă Dozhd au ridicat suspiciuni că ajută trupele moscovite care iau parte la războiul din Ucraina. Drept urmare, a fost declanșată vineri o anchetă a serviciului de securitate de stat al Letonia.

Dozhd, sau TV Rain, transmite din Letonia și din alte regiuni, după ce autoritățile ruse au forțat închiderea studioului său din Moscova pe motiv că a răspândit în mod deliberat informații false despre acțiunile trupelor ruse în Ucraina.

Serviciul de securitate de stat a declarat că joi, un moderator la o emisiune de știri Dozhd și-a exprimat speranța că postul a contribuit deja la furnizarea multor echipamente și facilități de bază pentru soldații ruși.

Nu este clar dacă declarația a însemnat că postul de televiziune a contribuit la îmbunătățirea condițiilor lor prin raportarea lor sau dacă a participat activ la achiziționarea echipamentului respectiv.

„Declarațiile... ridică suspiciuni cu privire la faptul că postul de televiziune oferă asistență soldaților forțelor de ocupație ale Rusiei. Având în vedere crimele comise de forțele de ocupație ruse împotriva Ucrainei și a poporului acesteia, orice asistență materială sau financiară acordată țării agresoare este ilegală și poate implica răspunderea penală pentru finanțarea războiului și terorismului”, se arată într-un comunicat de presă.

Editorul șef al postului de televiziune Tikhon Dzyadko a lansat o declarație pe rețelele de socializare în care neagă că Dozhd a fost implicat în orice formă de ajutor pentru trupele Kremlinului, spunând că „nu a, nu este și nu va... ajuta armata rusă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE