Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regele Charles al III-lea va participa duminică la slujba de Paște, dar fără nora sa, Catherine. Amândoi urmează tratamente împotriva cancerului

Familia regală britanică e într-o situație fără precedent. Regele Charles al III-lea și Catherine, Prințesa de Wales, urmează amândoi, în același timp, tratamente împotriva cancerului. Dacă monarhul va merge la slujba de Paște din acest an, Catherine nu va fi prezentă. Nici Prințul William și cei trei copii ai lor nu vor participa, transmite BBC.

Regele Charles al III-lea va participa duminică la slujba de Paște. Catherine, Prințesa de Wales, nu va fi prezentă

Pentru Regele Charles, sărbătorile pascale de anul acesta vor fi cu adevărat „dificile”, scrie presa internațională. Din câteva motive.

Nu toată familia sa va fi prezentă. Deși vor veni membri regali de seamă, nici fiul cel mare, nici nora sa, care face chimioterapie preventivă, și nici nepoții suveranului nu vor fi alături de el și de Regina Camila la slujba de Paște de la Capela Sf. Gheorghe a Castelului Windsor.

Totodată, va fi și cea de-a treia comemorare a Prințului Philip, tatăl Regelui Charles al III-lea, care a murit în 2021 în duminica Paștelui, cu două luni înainte să împlinească 100 de ani. În plus, și Regina Mamă Elisabeta, mult iubita bunică a lui Charles al III-lea, a murit în preajma Paștelui, chiar în Vinerea Mare, în 2002.

„Sunt îngropați cu toții, împreună, la Capela Sfântul Gheorghe și sunt sigur că el (n.r. Regele Charles al III-lea) și Camilla se vor gândi la ei și probabil că le vor vizita mormintele”, a precizat Phil Dampier, expert în monarhiile europene, pentru The Sun.

Paștele de anul acesta va fi unul dintre cele mai semnificative evenimente la care monarhul va lua parte, de la momentul anunțului că suferă de o formă de cancer, făcut luna trecută. Iar faptul că o să participe la ceremonia religioasă va fi văzut ca un semn bun în ceea ce privește starea sa de sănătate, scrie BBC.

În tot acest timp, ducesa de Cambridge își va continua tratamentul împotriva cancerului, departe de văzul lumii. O luptă în care nu e singură, ci are tot sprijinul familiei și al numeroșilor admiratori ai Casei de Windsor din întreaga lume.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE