Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protest în Spania din cauza numărului mare de turiști

Deranjați de numărul mare de turiști, spaniolii au protestat în Tenerife. Scopul principal al manifestației este oprirea construcției a două complexe hoteliere pe principala insulă din arhipelagul Canare. Localnicii susțin și că străinii, care cumpără în număr mare proprietăți pe insulă, le fac viața tot mai grea.

Turismul îngreunează viața localnicilor

Organizatorii protestului susțin că industria turismului a făcut viața inaccesibilă pentru localnici. Oamenii au ieșit în stradă cu pancarte pe care scria: voi vă distrați, noi suferim, sau, betonul nu este prea frumos.

Victor Martin, activist: „Sperăm că această demonstraţie va fi istorică. Suntem convinși că va fi, pentru că oamenii își spun în cele din urmă păsurile, nu stau  acasă.”

Daniel Duque, activist: „Nu este vorba numai de proiectele turistice, ci și de cozi, de munca precară, de şomaj, de oboseala oamenilor care s-au săturat.”

Localnicilor li s-au alăturat și activiștii de mediu din mai multe organizații. Aceștia reclamă că ariile naturale de pe insule au fost distruse de proiectele turistice. Anul trecut, 13,9 milioane de turiști au vizitat arhipelagul spaniol Canare, care are o populație de 2,2 milioane de locuitori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE