Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„M-am trezit pe jos. L-am văzut pe Sebi, l-a luat cu totul!”. Mărturiile unei tinere rănite în accidentul de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu

O tânără rănită în accidentul de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu, a povestit întâia oară despre întâmplarea tragică, în care și-a pierdut cea mai bună prietenă, pe Roberta. Își aduce aminte că s-a trezit, brusc, la pământ, iar apoi a început să se uite în jurul ei, să se asigure că toți sunt bine. Apoi, l-a zărit pe Sebi, colegul ei de facultate, care n-a supraviețuit nici el accidentului din județul Constanța.

Victimă: „Voiam să ajungem cu toții acasă, sănătoși, și deodată m-am trezit pe jos / L-am văzut pe Sebi... L-a luat cu totul”

Sunt lucruri pe care tânăra nu și le mai amintește. Și unele pe care nu are cum să le uite vreodată.

Victimă în accidentul de la 2 Mai: „Nu-mi amintesc foarte multe. Totul a fost foarte brusc. Știu doar că voiam să ajungem cu toții acasă, sănătoși, și deodată m-am trezit pe jos, neștiind ce se întâmplă. Era întuneric. Era liniște. Auzeam doar mașinile și...”

Sebi și Roberta au murit în accidentul provocat de Vlad Pascu. Roberta era chiar cea mai bună prietenă a ei.

Victimă în accidentul de la 2 Mai: „Când eram pe trotuar, din-acela amenajat, mergeam câte doi, iar după ce s-a terminat trotuarul știam că urmează o porțiune îngustă și am început să mergem unul în spatele celuilalt. Eu eram ultima, i-am lăsat să meargă în față și eu să mă iau după ei”.

Reporter: Cine era în față?

Victimă în accidentul de la 2 Mai: „Sebi”.

„Eram toți colegi de facultate, eram toți în același an, mai puțin Roberta, care era cu un an mai mică și era și cea mai bună prietenă a mea. Ne întorceam la cazare. Eu eram ultima din șirul indian... Eu eram ultima, în fața mea era Sebi, iar mai departe nu știu care era ordinea, dar puțin mai contează acum...”

Momentele de după impact: confuzie, țipete, durere.

Victimă în accidentul de la 2 Mai: „După ce m-am ridicat de pe jos, l-am auzit pe prietenul meu cum striga după mine și l-am văzut venind după mine, eu eram cu mâna... Nu știam ce se întâmplă. Doar voiam să știu că toată lumea e în siguranță și am început să mă uit în stânga și în dreapta dacă văd pe cineva. Și l-am văzut pe Sebi”.

Reporter: Deci mașina a venit din spatele vostru... Și tu fiind ultima...

Victimă în accidentul de la 2 Mai: „A intrat... Pe partea de asfalt. Iar pe mine cred că m-a lovit cu oglinda retrovizoare, iar pe Sebi din fața mea l-a luat cu totul. Și pe cei din fața mea la fel...”.

Cum a reacționat Vlad Pascu

Reporter: Cum a reacționat Vlad Pascu, îți aduci aminte? L-ai văzut, a plecat, a rămas, s-a uitat la voi, și-a dat seama că a făcut un accident?

Victimă în accidentul de la 2 Mai: „Nu, eu nu știu nimic. Doar din auzite, mi-au spus cei care erau mai în față că s-a oprit în mijlocul drumului, a întors foarte repede mașina și s-a întors în Vamă... În fața mea știu doar că era Sebi, dup-aia nu mai știu care era ordinea... Știu că cu el am vorbit ultima dată când am părăsit partea amenajată de trotuar”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE