Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joburile viitorului în Metaverse. Care sunt cele mai căutate locuri de muncă în lumea virtuală

Joburile ar putea deveni virtuale. Primii angajați ai lumii virtuale sunt arhitecții lumii digitale, graficienii și designerii, care creează haine pentru personajele virtuale. Subiectul a fost dezbătut pe larg la summitul Metaverse care a avut loc în București. Vizitatorii au fost încântați de idee.

Bucharest Tech Week este la cea de-a 6 a ediție și este considerat cel mai amplu festival de tehnologie din Europa Centrală și de Est.

„Noi, de șase ani, inovăm prin subiectele pe care le abordăm la Bucharest Technology Week și întotdeauna urmărim să aducem în atenția publicului de business din România, și nu numai, subiecte care sunt de actualitate, iar Metaverse este un subiect care, într-adevăr, este de foarte mare actualitate pe buzele tuturor”, transmite organizatorul festivalului de tehnologie. 

Este prima ediție a festivalului în care se organizează summitul Metaverse, care este descris ca fiind viitorul internetului, unde oamenii au opțiunea să meargă pe o platformă online, să își aleagă un avatar cu ajutorul căruia să cunoască alte persoane, să călătorească și, poate cel mai interesant, să muncească.

„O inovație care a prins foarte bine este munca în Metaverse. Există un produs numit Metamovie, o versiune de entertainment hibrid, care combină jocurile video, filmele și teatrul, într-o singură experiență. Personajele din film sunt actori care lucrează de acasă cu un set de realitate virtuală”, spune Changa, unul dintre expozanți.

Printre primele domenii care vor crea astfel de joburi sunt industria modei, a filmului și arhitecții, care vor ajuta la crearea spațiului virtual.

„Acum câteva luni a avut loc Săptămâna Modei în Metaverse, unde și-au expus hainele casele de modă din viața reală, un loc care era deja saturat de brandurile din lumea reală, care au încercat să se repoziționeze în această <<revoluție digitală>>”, spune Dimitar Kralev.

Joburile virtuale pot înlocui joburile tradiționale?

„Prea curând nu cred ca va fi înlocuit jobul clasic, așa cum îl știm, și nici roboții nu vor prelua joburile pe care le avem. Ne vom adapta. Întotdeauna va fi nevoie de joburi fizice, însă, cu siguranță, Metaverse va crea noi spații de muncă într-un spațiu virtual”, a spus organizatorul Bucharest Technology Week.

Ideea joburilor într-un mediu virtual a fost apreciată de participanți, care au spus că ar fi interesați de un astfel de loc de muncă.  

„Nu aș refuza sub nicio formă. Oricum cred că o să ajungem acolo, mai devreme sau mai târziu. Cred că va fi o tranziție. Dacă vorbim de România, mă gândesc că tranziția se va face mai lent ca în alte țări, a remarcat o participantă la eveniment. 

Ultimele zile ale festivalului sunt dedicate Tech Expo, singura expoziție de tehnologie din Europa Centrală și de Est deschisă publicului larg.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE